Novosti

Uživajte u likovnim radovima učenica Srednje škole Ivanec prikazanim u povodu Svjetskog dana umjetnosti

Utorak

Prelijepom izložbom likovnih radova triju učenica – Emili Kolačko, Petre Fištrek i Emili Jamnić – u Srednjoj školi Ivanec obilježen je Svjetski dan umjetnosti i Svjetski dan kreativnosti.

Tri jedinstvene i samozatajne mlade umjetnice na izložbi su, naslovljenoj „Jedinstvena“,  svoje radove prvi put pokazale javnosti te na jučerašnjem otvaranju zaslužile veliki pljesak te pozitivne komentare i pohvale kolega i nastavničkog kolektiva.

Izložba 25 radova Petre Fištrek i Emili Jamnić postavljena je u holu Srednje škole i slobodno se može razgledati sve do 5. svibnja. Budući da neke od njih izrađuju i digitalne crteže, na poveznici https://bit.ly/41wi5cd možete razgledati i virtualnu izložbu u kojoj se nalazi ukupno 40 radova.

Naime, E. Kolačko izrađuje samo slike u digitalnim alatima (pa njezine nisu izložene u holu), dok E. Jamnić izrađuje i digitalne i klasične crteže. Petra pak crta samo klasične slike. U virtualnom muzeju se nalaze sve njihove digitalne slike, kao i klasične, koje su izložene u holu škole. Inače, Petra je učenica 4. razreda, a obje Emili su učenice 2. razreda opće gimnazije.

Izložbu je postavila knjižničarka Iskra Petak koja je učenicama zaželjela da im ova prva javna prezetnacija bude tek prva stepenica prema novim izazovima i uspjesima, a ujedno je pozvala i druge učenike da i oni pokažu svoje skrivene talente na jednom od budućih događanja u školi.

Razgledajte galeriju slika i uživajte u raskošnom likovnom talentu ivanečkih gimnazijalki! Čestitke!

 

print