Novosti

Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay

Poziv na webinar na temu Javnog poziva za dodjelu sredstava Modernizacijskog fonda – Proizvodnja el. energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu (9. svibnja)

Petak

U organizaciji Poslovne zone Ivanec d.o.o,. u utorak, 9. svibnja, održat će se webinar na temu „Poziv za dodjelu sredstava Modernizacijskog fonda - Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu“.

Pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici da se prijave na webinar i informiraju o mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava.

Prijave su moguće OVDJE ili na mail [email protected]    i na broj telefona 042/645 – 435, najkasnije do ponedjeljka 08. svibnja.

Svrha ovog poziva je doprinos postizanju nacionalnih klimatskih i energetskih ciljeva definiranih Integriranim nacionalnim energetskim i klimatskim planom Republike Hrvatske za razdoblje 2021.-2030.:

  1. a) povećanje udjela OIE u bruto finalnoj potrošnji energije Republike Hrvatske do 2030.
  2. b) smanjenje emisije stakleničkih plinova do 2030.

Predmet Poziva je poticanje proizvodnje električne energije za vlastite potrebe iz obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima, kao i drugim objektima i prostorima povezanim s proizvodnim pogonima.

Dopuštena ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iz Modernizacijskog fonda koja se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga dostavljenog u sklopu ovog Poziva je najmanje 100.000,00 eura, a najviše 2.000.000,00 eura.

Intenzitet potpore za pojedini projekt izračunava se u skladu sa Programom dodjele državne potpore.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji temeljem Odluke NKD pripadaju području C: Prerađivačka industrija i području D odjeljku 35.30 Opskrba parom i klimatizacija.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su: izgradnja integriranih i/ili neintegriranih fotonaponskih elektrana u mrežnom pogonu, izgradnja elektrane na biomasu, izgradnja elektrane na bioplin, postavljanje sustava za skladištenje električne energije (baterije), projektantski nadzor i stručni nadzor građenja te koordinacija zaštite na radu.

Dostava projektnog prijedloga započinje 18. travnja 2023. u 9 sati, a krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 19. lipnja 2023. do 9 sati.

print