Novosti

UZ POTPORU GRADA IVANCA DŠR Salinovec u Vukovaru predstavio svoj Festival kiparenja motornom pilom

Utorak

Na poziv organizatora 5. festivala nematerijalne kulturne baštine „ Svi zaJedno Hrvatsko Naj“, članovi DŠR-a Salinovec su, uz potporu Grada Ivanca i Turističke zajednice, sudjelovali na ovom festivalu održanom prošlog vikenda u Vukovaru.

Na festivalu je DŠR Salinovec predstavio svoju manifestaciju Hrvatski festival kiparenja motornom pilom, koji će se ove godine u Salinovcu održati 10. i 11. lipnja.

Tim povodom u Vukovaru su boravila i dva kipara, Dario Horbec iz Ivanca i Željko Ilić iz Klanjca, obojica članovi salinovečkog DŠR-a, te još šestorica članova društva koji su na štandu prezentirali njegov rad i znamenitosti ivanečkoga kraja. Promo materijale je donirala Turistička zajednica grada Ivanca.

Za tu je priliku Dario Horbec u drvu izradio Vučedolsku golubicu, a Željko Ilić vukovarski vodotoranj. U slobodno vrijeme svi zajedno su obišli Ovčaru te memorijalno groblje gdje su upalili svijeće za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu, vodotoranj, Memorijalni centar Domovinskog rata na Mitnici, bolnicu i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

-Pošto smo bili jedini predstavnici ovog dijela Hrvatske na festivalu, vjerujemo da smo na našem istoku Hrvatske dostojno predstavili znamenitosti ivanečkog i salinovečkog kraja. Zahvaljujemo Gradu Ivancu i Turističkoj zajednici grada Ivanca koji su nam pomogli prilikom odlaska u Vukovar – poručuju iz DŠR-a Salinovec.

print