Novosti

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Predstavljeni rezultati projekta za Građanski odgoj i obrazovanje pod nazivom GOO Film festival

Utorak

U Srednjoj školi Ivanec jučer su javno predstavljeni rezultati projekta za Građanski odgoj i obrazovanje u šk. god. 2022./23. pod nazivom GOO Film festival. Projekt je financiran sredstvima Varaždinske županije, a za njegovu realizaciju zaslužni su učenici SŠ Ivanec Alen Frketin, Lana Loparić, Maja Mavrek, Kristina Županić, Leonarda Barbir, Ivana Geci, Nika Hrceg Žutki, Viktorija Kelemen, Silvija Šoštarić i Ivona Zver te voditeljica projekta prof. Ivančica Slunjski.

Suradnici na projektu bili su režiseri i montažeri iz Interdisciplinarne filmske škole za djecu i mlade Frooom! iz Zagreba, pod čijim vodstvom su u razdoblju od prosinca 2022. do travnja 2023. provedene tri radionice u SŠ Ivanec.

Namjera projekta bila je pružiti učenicima mogućnost stjecanja novih znanja i vještina, kreativno izražavanje o temama vezanim uz Građanski odgoj i obrazovanje te aktivni angažman učenika u školskoj i lokalnoj zajednici. Aktivnosti projekta uključivale su anketiranje učenika SŠ Ivanec, planinarenje na Ivančicu te posjet poduzeću Ivančica d.d. i snimanje na širem području grada Ivanca.

Rezultati projekta su tri kratka dokumentarna filma: 1) Ostaješ ili odlaziš? - anketiranje učenika SŠ Ivanec o planovima poslije školovanja; 2) Chamith - priča o doseljeniku iz Sri Lanke koji već četvrtu godinu živi i radi u Ivancu); 3) U zagrljaju Ivanščice – priča o poznatom i strastvenom planinaru i fotografu Zoranu Stanku iz Ivanca.

print