Novosti

U POVODU MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA Radionica psihologinje Zrinke Sever i program za učenike mlade umjetnice Lare Petak

Ponedjeljak

Muzej planinarstva Ivanec i ove se godine uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Sukladno ovogodišnjoj temi manifestacije „Muzeji, održivost i dobrobit“ u muzejskoj dvorani održat će se dvije radionice, obje usmjerene na pozitivan utjecaj muzeja, umjetnosti i prirode na mentalno zdravlje čovjeka.

Prva radionica održat će se na sam Dan muzeja, u četvrtak, 18. svibnja s početkom u 18 sati u Muzeju planinarstva. Radionicu naslovljenu „Prohodajmo svjesno po planini đir, osvojimo hrabro svoj unutarnji mir!“ vodit će Zrinka Sever, psihologinja Centra PSIVA Ivanec. Ulazak je slobodan za sve zainteresirane, uključite se!

-Budući da će se radionica odvijati u Muzeju planinarstva, povezat ćemo temu usredotočene svjesnosti s boravkom na planini te iskusiti i naučiti vježbu kojom možemo dobrobiti boravka u planini iskoristiti i kada smo daleko od nje – poručuje Z. Sever, inače aktivna planinarka na omiljenim planinama Ivanščici i Ravnoj gori.

Drugi dio programa održat će se u suradnji s ivanečkom Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Sakcinskog i učiteljicom povijesti Suzanom Jagić, u sklopu školskog projekta „Moj grad u muzeju“.

Tim povodom Muzej planinarstva ugostit će mladu umjetnicu Laru Petak, koja će govoriti o pozitivnim učincima slikarstva na raspoloženje i zdravlje djece, mladih i odraslih.

Lara je bivša učenica OŠ Ivanec, a slikarstvom se bavi od svoje dvanaeste godine. Do sada je imala nekoliko grupnih i jednu samostalnu izložbu.

Za učenike Lara priprema i umjetničku radionicu 19. svibnja, na kojoj će im prenijeti svoja iskustva u slikanju, dok će i oni sami imati priliku da kroz vlastite uratke doživje dobrobiti umjetničkog stvaranja.

Nositelj obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Hrvatskoj je Muzejski dokumentacijski centar, a program Muzeja planinarstva osmislila je povjesničarka Ana Škriljevečki.

print