Novosti

U srijedu, 17. svibnja, 27. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Utorak

Za sutra je sazvana nova, 27. sjednica Gradskog vijeća Ivanec. Uz redoviti aktualni sat, na dnevnom je redu 15 točaka, a ponajvažnija među njima bit će prve ovogodišnje izmjene i dopune proračuna Grada Ivanca sa svim pratećim programima – gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, održavanja komunalne infrastrukture te programa javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi i sportu.

Vijećnici će razmotriti i izvješća o financijskom poslovanju u 2022. godini proračunskih korisnika – Dječjeg vrtića Ivančice i Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec, kao i godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Ivanca za 2022. godinu te donijeti odluku o raspodjeli ostvarenog viška.

Nadalje, pred vijećnicima će se naći i zaključak kojim gradonačelnik predlaže Gradskom vijeću da se dosadašnji gradski Program mjera i potpora poduzetnicima radi ublažavanja poremećaja u poslovanju zbog poskupljenja energenata, koji je bio na snazi do 1. travnja, produlji do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2023.

Na dnevnom redu su i druga pitanja: izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022.; izvješće o izvršenju Plana djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda za 2022; Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području grada Ivanca za 2023. godinu; odluka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Ivančice i dr.

Također, vijećnici će donijeti i odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Ivanca u 2023. godini.

Sjednica počinje u 18 sati, a održat će se u Gradskoj vijećnici.

Svi zainteresirani i ovoga će je puta moći pratiti uživo, putem live stream prijenosa Radio Sjevernog FM-a na FB stranici Grada Ivanca te na društvenim mrežama eIvanec.com i sjeverni.info

print