Novosti

DAN OTVORENIH VRATA POLICIJE U IVANCU Srednjoškolcima i građanima prikazani rad i oprema svih rodova policije

Srijeda

U utorak, 23. svibnja, na prostoru ispred Srednje škole Ivanec za sve srednjoškolce, ali i ostale građane održan je Dan otvorenih vrata policije, a koji je i ove godine organizirala Policijska uprava varaždinska zajedno s Policijskom postajomIvanec, pod vodstvom načelnika Danijela Leskovara.

Tom je prilikom predstavljen rad, tehnika i oprema svih rodova policije - granične, prometne, interventne i pravosudne policije.

Na postavljenom poligonu ispred škole srednjoškolci su rado,pod budnim okom iskusnih  policajaca, isprobali vježbe čiji je prolazak u zadanom vremenu ujedno i uvjet za upis u policijsku školu.

Nakon provjere fizičke i motoričke spremnosti, ivanečki su srednjoškolci razgledali izloženu opremu i tehniku te dobili sve potrebne informacije o mogućnostima i uvjetima upisa u policijsku školu.

Najviše pažnje i ovoga je puta privukla protueksplozijska oprema te oprema kriminalističke i interventne policije.

Policajci su svima zainteresiranima podijelili i promotivne letke, uz poruku da biti policajac nije posao, već poziv usmjeren na sigurnost i zaštitu svih građana.

Podsjetimo, povod organizaciji ove već tradicionalne kampanje MUP-a, usmjerene na promociju policijskog zanimanja, su dva raspisana natječaja. Prvi je za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza.

Drugi natječaj raspisan je za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“. Rok za prijavu je do 1. kolovoza, natječaj je raspisan za 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Više informacija o raspisanim natječajima dostupno je na web stranici MUP-a.

print