Novosti

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA Proglašeni najbolji sportaši i ekipe Grada Ivanca za 2022. godinu

Subota

Zajednica sportskih udruga grada Ivanca u petak je, 2. svibnja, u Ribičkom domu Ivanec organizirala proglašenje najboljih sportaša i ekipa grada Ivanca za 2022. godinu. Sportaši godine su Nikola Geček (ŠRD Ivanec), član reprezentacije koja je na Svjetskom pararibičkom prvenstvu u Mađarskoj osvojila zlato, te Ivanka Škoda (ŠRD Ivanec), seniorska prvakinja Hrvatske u sportskom ribolovu.

Najbolja muška seniorska ekipa je Košarkaški klub Ivančica, dok su u ženskoj konkurenciji taj naslov osvojile seniorke ŠRD Ivanec.

Šahist ŠK Ivanec Jakov Friščić izabran je najboljeg mladog sportaša, a Tena Petak (Karate klub) za najuspješniju mladu sportašicu. Naslov najbolje mlade ekipe pripao je ŽOK-u Ivanec god. 2011., dok je titulu u muškoj konkurenciji osvojila RK Ivančica U-13.

Nagradu za životno djelo primio je Ivan Vidaček, za 44-godišnji aktivan rad u NK Mladost Margečan.

Perspektivni mladi sportaši su: Ivan Božak (KK Ivančica), Jakov Brežnjak (NK Ivančica), Marin Ferk (RK Ivančica), Lu Miklaužić (ŽOK Ivanec), Teofil Petrić (Karate klub), Tomo Vidaček (NK Mladost), Leon Pocak (Taekwon do klub Hwarang), Karlo Jamnić (ŠRD) i David Fodrek (DŠR Lančić-Knapić).

   Zlatne plakete za najbolje sportske djelatnike: Dubravko Ferek (Karate klub), Franjo Hudoletnjak (ŠRD), Draženko Jakopović (RK Ivančica) i Branko Brežnjak (DŠR Salinovec). Posebne nagrade dobili su Mirko Trstenjački (ŠRD), Nenad Novak (PK Ivanec) i Vanja Hudoletnjak (RK Ivančica).

   Dobitnici godišnjih nagrada: Željko Geček (ŠRD), Matija Harjač (RK Ivančica) i Slavko Vidaček (NK Mladost). Dobitnici diploma: Bruno Džida (ŽOKI), Davor Čiček (DŠR Lančić Knapić), Darko Kos (PK Ivanec), Alen Grd (RK Ivančica), Dejan Vidaček (NK Mladost) i Eduard Vusić (ŠRD).

Čestitke na postignutim rezultatima svim sportašima, a osobito nominiranima za nagrade, kao i zahvale trenerima, stručnim radnicima, HOO-u, Gradu Ivancu, sponzorima i donatorima te svima koji pomažu ivanečki sport uputio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Josip Šimunek.

Upućujući čestitke laureatima te zahvaljujući sportašima i sportskim radnicima, voditeljima ekipa i predsjednicima klubova na ostvarenim rezultatima, skupu se obratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

U 2022. i 2023. milijun eura u sportsku infrastrukturu

-Grad Ivanec djelatnost sporta nastoji financirati u skladu s proračunskim mogućnostima. Tako je ove godine za financiranje sportskih udruga i ZŠU namijenjeno 112.800 eura (846.000 kn) što je 13.300 eura (cca 100.000 kn) više nego lani. Ove i prethodne godine izdvajanja iz gradskog proračuna za poboljšanje sportske infrastrukture dosegnula su milijun eura – izjavio je Batinić.

-U Salinovcu je za potrebe NK Ivančice uređeno pomoćno nogometno igralište, a nabavljeni su i montirani i modularni objekti za potrebe igrača, sudaca i uprave kluba. Kod stadiona NK Ivančice u Ivancu nedavno je otvoren rekonstruiran i dograđen objekt za sve selekcije nogometaša. U suradnji Grada Ivanca i Varaždinske županije izgrađena su dva nova igrališta za odbojku na pijesku, a grade se i tribine sa 150 mjesta. Radi se i na SRC-u Lančić-Knapić, na kome su ove godine izgrađena parkirališta, tribine i prateća infrastruktura i idemo ga polako „zaokruživati“ prema kraju. Otvoren je i skate i biciklisitčki park Ivanec. Grad i ove godine nastavlja financirati najam školskih sportskih dvorana za treninge i utakmice klubova, a na jednak način ćemo i dalje nastaviti pomagati ivanečki sport i sportaše – poručio je gradonačelnik.

Izrazio je nadu da aktualna porezna reforma neće previše smanjiti prihode Grada Ivanca i time onemogućiti nastavak financiranja dosegnutog sportskog standarda.

Proglašenju najboljih sportaša nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras te Hrvoje Balen, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a zadužen za lokalni sport.

print