Novosti

KOD ISTOČNOG ROTORA U IVANCU Otkriveni murali 104. brigade Hrvatske vojske, 5. bojne Tigrova i Specijalne jedinice PU varaždinske Roda

Nedjelja

Na zidu kod istočnog rotora u Ivancu (tzv. bukobranu), kojeg već otprije krasi mural 7. gardijske brigade PUMA, danas su otkrivena još tri nova murala posvećena postrojbama s područja naše županije – 104. brigadi Hrvatske vojske, Specijalnoj jedinici PU varaždinske RODA te 5. bojni Tigrova.

U povodu realizacije projekta kojim se nastoji sačuvati sjećanje na slavni rat put ovih postrojbi u Domovinskom ratu, na licu mjesta okupili su se bivši pripadnici spomenutih postrojbi i predstavnici vodstava navedenih udruga, a njihovu pozivu da im se pridruži odazvao se i gradonačelnik Milorad Batinić.

- Zahvaljujemo gradonačelniku i Gradu Ivancu, koji je pokrio troškove oslikavanja murala za sve udruge. Ovime završava naš projekt u Ivancu, koji sada ima murale svih četiriju postrojbi iz Varaždinske županije, a u čijem se sastavu borio najveći broj ovdašnjih branitelja. Na jednom mjestu su sada sve postrojbe, s prikazom glavnih simbola koji su nas vodili na našem ratnom putu. Na taj način ostavljamo trag o njihovu doprinosu slobodnoj Hrvatskoj, ali održavamo i sjećanje na poginule i nestale pripadnike ovih postrojbi – poručio je u ime svih udruga predsjednik Udruge veterana 7. GBR PUMA Robert Puja.

Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen-Thorn.

print