Novosti

Glumačka družina Komedijaši uspješna na državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Ponedjeljak

Kao pobjednici 13. smotre kazališnih amatera Varaždinske županije, članovi Glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca, koja djeluje u sklopu KUU Stažnjevec, sa svojom su predstavom Ljubavi pod krinkom uspješno nastupili na 63. državnom festivalu u Vodicama.

U jakoj konkurenciji amaterskih kazališta i skupina iz cijele Hrvatske, posebna pohvala prosudbenog povjerenstva dodijeljena je članici Komedijaša Sandri Svetec Zbodulja za kostimografiju predstave.

Nagrada za najbolji dramski tekst ili prilagodbu zamalo je izmakla Marini Đurasek, autorici i kreatorici sjajnih tekstova za predstave Komedijaša, a koja je u toj kategoriji bila nominirana za dodjelu ove nagrade zajedno s još dva autora iz Zagreba i Samobora.

Nastup Komedijaša na državnoj smotri novčano je podupro Grad Ivanec.

Podsjećamo, Komedijaši su i prošle godine bili pobjednici županijske smotre (za predstavu (O)glas savjesti), a nakon toga je Miroslav Rohtek na državnom festivalu osvojio naslov najboljeg glumca.

Podsjećamo, Ljubavi pod krinkom nova je predstava Komedijaša, kojom se nadarena M. Đurasek okušala u tematskom žanru bitno drukčijem od dosadašnjih, a koji označava profesionalni iskorak i težnju autorice da u svom stvaralačkom i književnom sazrijevanju izrazi dimenziju više.

Takva predstava svakako je bila i izazov za proširen sastav Komedijaša, od kojih se zahtijevalo da svoje glumačko umijeće potvrde u predstavi koja, s obzirom na broj protagonista, zahtijeva veći stupanj koordinacije cijelog glumačkog ansambla. Čestitke svima!

print