Novosti

Vrtićki mališani i učenici na Danima otvorenih vrata Crvenog križa Ivanec

Ponedjeljak

Pedeset i osmero djece iz Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec, Osnovne škole Metela Ožegovića Radovan, Osnovne škole Tina Ujevića Salinovec i Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec sudjelovalo je na Danima otvorenih vrata Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

-Za djecu vrtićke i predškolske dobi te učenike nižih razreda osnovnih škola organizirali smo edukativne radionice iz osnova pružanja prve pomoći. Tako su naši mali posjetitelji imali prilike upoznati se s aktivnostima koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec – izvijestila je ravnateljica Sanja Pajtak. 

Tako su učenici naučili ponešto o povijesti Crvenog križa i načelima njegova rada, a posebno zanimljivo bilo im je upoznavanje s opremom koju koristi GDCK Ivanec te demonstracijom pružanja prve pomoći na lutki. 

-Slike govore više od tisuću riječi pa se nadamo da će vam nekoliko fotografija dočarati veselu atmosferu i ugodno druženje sa svim sudionicima. Zahvaljujemo djeci i učenicima te njihovim odgojiteljicama i učiteljicama na posjetu i veselimo se budućim susretima – poručili su iz GDCK Ivanec.

print