Novosti

LIKOVNA KOLONIJA U IVANCU Dvadesetak umjetnika iz Hrvatske i Slovenije doniralo slike u korist udomljene djece

Ponedjeljak
U organizaciji Udruge udomitelja Nada, u subotu, 10. lipnja, na prostoru kod župne crkve i u ivanečkome gradskom parku održana je likovna kolonija humanitarnog karaktera. Manifestacija je realizirana uz potporu Grada Ivanca, župe sv. Marije Magdalene i gradske Turističke zajednice.

Humanitarnom slikanju za djecu iz udomiteljskih obitelji odazvalo se 20-ak slikara iz Slovenije, Virovitice, Plitvičkih Jezera, Međimurja, Stubice, a svoj doprinos dali su i umjetnici iz Ivanca te Lepoglave, Voće, Varaždina i Kneginca.

Okupljene umjetnike na otvaranju je pozdravila Mladenka Ravenski, predsjednica Udruge Nada, te ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec, koji je svima ustupio prostor župne dvorane za okrepu i druženje. 

U ime Grada Ivanca, umjetnike i organizatore pozdravio je zamjenik gradonačelnik Marko Friščić.
 
U svojem je obraćanju umjetnicima zahvalio na dolasku i plemenitosti koju su iskazali te istaknuo iznimno kvalitetan i uspješan rad Udruge udomitelja Nada, koja je i ostaje primjer dobre prakse za sve udruge.
 
Nakon otvaranja, pristigli umjetnici su oko crkve i u okolici našli svoje mjesto za slikanje i motive koji su ih inspirirali. Radovi nastali na likovnoj koloniji ponuđeni su na prodaju svim zainteresiranim građanima, a prikupljena sredstva Nada planira usmjeriti u razne aktivnosti za djecu iz udomiteljskih obitelji i obitelji u riziku.
 
Svi zainteresirani za kupnju slike i pomoći udruzi mogu se javiti na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: 098 934 2592 te će na taj način dobiti i sve ostale potrebne informacije.
 
Inicijativa za održavanje humanitarne likovne kolonije u Ivancu potekla je od umjetnice Snježane Novotny, rodom Ivančanke, koja se rado vraća u rodni kraj te u njemu priređuje umjetničke evente.

I ova likovna kolonija jedna je među više desetaka manifestacija koje će se tijekom lipnja i srpnja održavati u povodu obilježavanja Dana grada Ivanca.
print