Novosti

UDRUGA FAUNA IVANEC Obilježeno 40 godina rada ivanečke udruge uzgajivača malih životinja

Ponedjeljak

Udruga uzgajatelja malih životinja Fauna je u subotu, 10. lipnja, svečanom sjednicom obilježila 40 godina svog uspješnog rada i djelovanja.

Samog osnivanja udruge i izazova s kojima su se susreli u počecima svog rada 1983. godine prisjetili su se pojedini osnivači udruge te kroz svoja izlaganja iznijeli presjek rada i postignuća tijekom protekla četiri desetljeća.

Adolf Basarić prisjetio se organizacije prve državne izložbe malih životinja, a koja je, zahvaljujući Fauni, održana upravo u  Ivancu. 

Na njegovo se izlaganje nadovezao i Boris Dukarić prisjetivši se nedovršenih prostora u kojima je izložba održana, ali svih dobivenih pohvala za organizaciju, što je pokazalo njihov entuzijazam i dalo im vjetar u leđa za daljnji rad.

Svoj osvrt na 40 godina rada udruge dao je i Ivan Bakarić koji se, uz organizaciju prve državne izložbe, prisjetio i izazova oko realizacije prvog kataloga ocjenjivanja. Također, uputio je zahvale Gradu Ivancu i Srednjoj školi Ivanec, koji su potpomagali i podržavali rad Faune od samih početaka.

Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Udruge Fauna Dražen Ferenec. Posebno je istaknuo da je iza udruge 13 međunarodnih, 28 županijskih i 36 međugradskih organiziranih izložbi malih životinja! Tajnik društva Nenad Kolarek iznio je ovogodišnji plan rada koji predviđa novepokazne izložbe, edukacije, nova gostovanja i niz drugih aktivnosti.

Visoku obljetnicu članovima udruge je, u ime Grada Ivanca,čestitao Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika te naglasio njezin visok edukativni i pedagoški karakter. Organizatori svake godine ne samo da djeci omogućuju besplatan ulazak, već ih nastoje zainteresirati i animirati za bavljenje uzgojem neke vrste malih životinja – ptica, kunića, golubova i dr.

-Svaka vaša izložba malih životinja svake se godine očekuje s nestrpljenjem! I samoga me, još od malih nogu, za ovu izložbui privatno vežu samo lijepe uspomene. Svi zajedno uvijek jedva čekamo što ćete nam novo prikazati! Čestitam vam ovulijepu i veliku obljetnicu i hvala vam na predanom radu – zaključio je M. Friščić te poručio da će udruga u Gradu Ivancu i dalje imati pouzdanog partnera i podupiratelja.

Svečanoj skupštini odazvali su se i članovi prijateljskih društava iz Hrvatske i Slovenije. Članovima s najduljim stažem u udruzi uručene su plakete, dok su suradnicima i podupirateljima društva dodijeljene zahvalnice i priznanja.

print