Novosti

U srijedu, 14. lipnja, 28. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Utorak

Uz redovit Aktualni sat, još su samo četiri točke na dnevnom redu 28. sjednice Gradskog vijeća Ivanec koja će se u Gradskoj vijećnici održati u srijedu, 14. lipnja.

Najvažniji razlog sazivanja sjednice jest donošenje Odluke o kreditnom zaduženju Grada Ivanca za potrebe dogradnje Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu i gradnje novog vrtićkog objekta u Radovanu. Temeljem zakonskih propisa, odluku o kreditnom zaduženju donosi predstavničko tijelo, a prijedlog je da se (do)gradnja vrtićkih objekata sufinancira dugoročnim kreditom na 10 godina, u ukupnom iznosu od 1,38 milijuna eura (10,35 milijuna kn), od čega oko 650.340 eura (4,87 milijuna kn) za ivanečki vrtić te gotovo 730.000 eura (5,47 mil. kn) za vrtić u Radovanu. Podsjećamo, Grad Ivanec je za (do)gradnju oba spomenuta vrtića povukao 1,38 milijuna eura (10,38 mil. kn) bespovratne potpore iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Na dnevnom redu je i izvješće o stanju zaštite od požara i Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području grada Ivanca u 2022. godini.

Pred vijećnicima će se naći i izvješća Ivkoma d.d. o poslovanju gradskih groblja u 2022. te o radu davatelja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada u prošloj godini.

Sjednica počinje u 18 sati, a kao i obično, i ovoga puta moći će se pratiti uživo, putem live stream prijenosa Radio Sjevernog FM-a na FB stranici Grada Ivanca te na društvenim mrežama eIvanec.com i sjeverni.info

print