Novosti

DAN PLAVOG IRISA U srijedu, 14. lipnja, u Ivancu zdravstvena akcija prevencije protiv raka debelog crijeva

Utorak

U srijedu, 14. lipnja, na gradskoj špici Ivanec održat će se javnozdravstvena akcija u povodu obilježavanja Dana plavog irisa.

-Akcija traje od 9 do 11 sati, a cilj joj je podizanje svijesti građana o prevenciji raka debelog crijeva i ukazivanje na važnost preventivnog  pregleda u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva i  pružanje potpore  osobama sa stomom – poručuje dr. medic. Katica Čusek Adamić, spec. epidemiologije, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Tijekom akcije bit će ponuđeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi kao i prezentacija testiranja na okultno krvarenje u stolici uz savjetovanje o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Organizator obilježavanja je  Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, ILCO društvo Varaždin i Savjet za zdravlje Varaždinske županije, uz sudjelovanje Medicinske škole Varaždin. 

Pozivaju se svi građani da svrate na štand, da se raspitaju o dvojbama i problemima koji ih muče, da na licu mjesta od medicinskog osoblja dobiju relevantne informacije te da na taj način, uz mogućnost ranog otkrivanja i liječenja raka debelog crijeva, sačuvaju svoje zdravlje.

I ova zdravstvena akcija sastavni je dio brojnih aktivnosti koje se u našemu gradu odvijaju u povodu Dana grada Ivanca.

print