Novosti

IVANEC Velik broj građana na zdravstvenoj akciji prevencije protiv raka debelog crijeva u sklopu obilježavanja Dana plavog irisa

Srijeda

U sklopu obilježavanja Dana plavog irisa, kao zaštitnog znaka javnozdravstvene akcije podizanja svijesti građana o prevenciji raka debelog crijeva, danas je doista velik broj građana svratio do štanda Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije koji je upravo tim povodom bio postavljen na gradskoj špici.

Za njim su zaposlenici Zavoda, kojima su se pridružili i predstavnici ILCO društva Varaždin, Savjeta za zdravlje te Medicinske škole Varaždin svim zainteresiranim građanima, uz mjerenje krvnog tlaka i vrijednosti šećera u krvi, ponudili i edukativne materijale i savjete vezane uz prevenciju raka debelog crijeva te im ukazali na važnost preventivnih pregleda koji se provode u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja ove bolesti i pružanja potpore osobama sa stomom.

Akciji su se pridružili i predstavnici županijske Udruge apstinenata Hrabrost, koja okuplja i članove s područja Grada Ivanca.

Na štandove su svratili i svi pročelnici Grada Ivanca sa zamjenikom gradonačelnika Markom Friščićem te porazgovarali s predstavnicima nazočnih ustanova i udruga, pri čemu su ih oni kratko upoznali s ciljevima akcije koje provode te zahvalili Gradu na logističkoj i novčanoj potpori (Udruga Hrabrost) koju im pruža.

Akcija je održana od 9 do 11 sati, a o interesu građana najbolje govori podatak da su se u velikom broju okupili čak i prije početka kako bi što prije došli na red.

Uz brojne zabavne, dječje, kulturne, sportsko-rekreacijske i druge aktivnosti koje se provode u sklopu dana grada, i ova vrijedna zdravstvena akcija lijepo se uklopila u raznolik program koji Grad organizira za sve generacije svojih građana.

print