Novosti

OSNOVNA ŠKOLA IVANEC Posjetitelji jučer imali priliku kušati i Kukuljevićev kolačić!

Petak

Na štandu u gradskom parku, jučer su se bogatom programu obilježavanja Dana grada Ivanca pridružili i ivanečki osnovnoškolci.

Oni su na inovativan, edukativan i zabavan način građanima predstavili projekt iz Građanskog odgoja i obrazovanja pod nazivom Tradicionalna, a zdrava prehrana, a koji su zajedno sa svojim mentorima provodili u ovoj šk. godini.

Predvođeni knjižničarkom Draženkom Stančić, svim posjetiteljima ponudili su domaće zdrave slastice, a među njima i Kukuljevićev kolačić, koji su oživjeli prema originalnom povijesnom receptu.

A ova je slastica ujedno bila i glavna nagrada na održanom kvizu koji se, kako bi se inovativno spojila povijest i suvremena digitalizacija, igrao upravo preko mobilnih telefona zainteresiranih sudionika.

Također, građani su na štandu mogli razgledati i plakate sa županijske i državne smotre te se upoznati s web stranicom projekta Za kuhaču možika.

Predstavljanje projekta održano je u vrijeme kada je park bio prepun posjetitelja, jer poznato je da je ovoga tjedna pretvoren u zabavni park za djecu i mališane.

Cjelokupan projekt učenici su proveli u sklopu izvannastavnih aktivnosti Mali građani i Mlade knjižničarke.

print