Novosti

Odličan štimung uz gradskom parku uz nastup velikih i malih plesača KUD-a Salinovec

Petak

Odličan su štimung jučer priredili mali i veliki plesači KUD-a Salinovec koji su u gradskom parku svoj prilog proslavama Dana grada dali na najbolji način – izvornim plesovima uz svoj tamburaški sastav.

Iako je bilo baš vruće, plesači su polkama i živim plesovima još i više zagrijali atmosferu, uz buran aplauz brojne publike koja ih je pratila.

Nakon nastupa najmlađih članova, koji su pokazali da idu stopama starijih, nastupio je odrasli plesni folklorni sastav, koji se Ivancu prvi put predstavio novom koreografijom, „Lijepa Jana se šetala“, a kojom će, kao pobjednik nedavne županijske smotre folklora u kategoriji izvornih plesova, krajem kolovoza predstavljati naš Grad i Županiju na državnoj smotri u Županji.

Čestitke KUD-u Salinovec tim je povodom uputio gradonačelnik Milorad Batinić te posebno zadovoljstvo istaknuo i radom KUD-a s djecom i mladima. Sve posjetitelje pozdravio je i predsjednik KUD-a Vjekoslav Ptiček.

A  KUD Salinovec i ovoga je puta uputio zahvale i Gradu Ivancu koji ih podupire u njihovu radu te svojim voditeljima Tihomiru Kukuliću (koreografija), koji je, dakako, i ovoga puta i sam zaplesao sa svojim folklorašima, Luciji Geček (pjevanje) te Jurici Žibeku (tamburaši).

print