Novosti

Svečanom misom proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika Ivanca sv. Ivana Krstitelja

Ponedjeljak

Svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Ivanec predvodio župnik vlč. Tihomir Kosec uz asistenciju đakona vlč. Krunoslava Sajka, proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika našega grada sv. Ivana Krstitelja.

U skladu s dugogodišnjom tradicijom, svečanoj misi nazočilo je i gradsko vodstvo – gradonačelnik Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras te pojedini gradski vijećnici i predstavnici gradske uprave. Njih je vlč. Kosec na početku mise posebno pozdravio kao one koji vode Grad i brinu se o njegovoj dobrobiti i to ne samo na način da on po svojoj komunalnoj opremljenosti i drugim sadržajima bude ugodan za život, već da se u njemu svatko osjeća dobrodošlo.

Uz posebno isticanje značenja Evanđelja kao knjige koja predstavlja Isusove riječi, a koji je svojom pojavom te riječima „Tko tebe kamenom, ti njega kruhom“ unio promjenu u starozavjetnu paradigmu „oko za oko, zub za zub“ te time prekinuo spiralu mržnje, vlč. Kosec u svojoj je propovijedi, ali i porukama kojima je prožeo cijelu misu, naglasak stavio upravo na evanđeoske poruke praštanja, kao nit vodilju zajednice vjernika.

Nakon završetka euharistijskog slavlja, vlč. Kosec je s đakonom vlč. Sajkom primio goste u prostorima župnog ureda, gdje se u ugodnoj atmosferi porazgovaralo o raznim temama, pa i o potrebama obnove i popravaka pojedinih građevina u krugu crkve i farofa.

print