Novosti

U POVODU BLAGDANA SV. IVANA KRSTITELJA Blagoslovljen Planinarski križni put, svečana misa u kapeli na vrhu Ivančice

Ponedjeljak

U nedjelju, 25. lipnja, pedesetak planinara, izletnika i vjernika odazvalo se otvorenju Planinarskog križnog puta koji je uređen trasom Pionirskog puta, a vodi od parkirališta Rapikovec u Prigorcu pa sve do vrha Ivančice. U ranim jutarnjim satima sve hodočasnike na polaznoj je točki u Prigorcu blagoslovio župnik vlč. Tihomir Kosec, dok je sudionike u obilasku svih 14 postaja predvodio đakon vlč. Kruno Sajko, koji je i blagoslovio Križni put.

Zadnja postaja je bila kod sportskog igrališta na vrhu Ivančice, a svoj put hodočasnici su završili kod kapele sv. Ivana Krstitelja, koja predstavlja simboliku Isusova uskrsnuća. U kapeli je tradicionalno misno slavlje u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja predvodio vlč. Kosec, koji je tom prilikom blagoslovio i novosagrađeni zvonik.

Uz sudionike Planinarskog križnog puta, misi na Ivančici pridružili su se i ostali planinari te vjernici koji su do vrha stigli pješice preko raznih planinarskih staza, autobusom ili privatnim vozilima.

Vjernicima je podijeljen i prvi Planinarski molitvenik.

Cijeli događaj organizirala je ivanečka župa sv. Marije Magdalene, a u aktivnosti na vrhu Ivančice se, slijedom duge tradicije, uključio i HPD Ivančica.

print