Novosti

BRDSKA UTRKA 74 trkača istrčalo 29. brdsku utrku Ivančica 2023.

Ponedjeljak

U subotu, 24. lipnja, na 13 km dugoj stazi od Ivanca do vrha Ivančice održana je 29. brdska utrka Ivančica 2023. Istrčalo ju je svih 74-ero trkača.

Utrku je sjajno organizirao Atletski klub Varaždin, a održana je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca te supokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i Turističke zajednice grada Ivanca.

Na startu utrke okupljene trkače pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić, koji je pucnjem iz pištolja označio početak utrke.

Ovogodišnji pobjednik u muškoj konkurenciji je Nikola Špoljar (AK Zabok), drugi je Andrej Hladnik (AK Varaždin), dok je treće mjesto osvojio Igor Horvat (AK Međimurje).

U ženskom poretku najbrža je bila reprezentativka Mirjana Šimek Bilić, na drugo mjesto plasirala se Marina Godinić (AK Varaždin), a na treće Alenka Horvat (AK Međimurje).

Najboljim trkačima dodijeljene su medalje, novčane nagrade i nagrade sponzora, a svi trkači koji su završili utrku dobili su unikatne finišerske medalje.

Medalje i nagrade najboljima na vrhu Ivančice podijelila je izaslanica gradonačelnika Ivanca Katica Levanić.

S obzirom na to da je prva brdska utrka na Ivančicu održana 1993. godine, ove godine je dodjelom priznanja pokretačima utrke obilježeno 30 godina od prve utrke.

Priznanja su na vrhu Ivančice dodijeljena Stjepanu Smernjaku, Nevenu Mlakaru, Katici Levanić, Ljubici Habek te Josipu Krogu. Posebno je nagrađen veteran Josip Matišić, koji je jedini istrčao svih 29 utrka.

Na startu utrke u Ivancu je posthumno priznanje dodijeljeno i jednom od pokretača utrke Milanu Cahunu, koje je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić uručio njegovoj supruzi Veri.

print