Novosti

U PODUZETNIČKOM INKUBATORU Poduzetnicima početnicima inicijalno predstavljen Virtualni inkubator Ivanec

Ponedjeljak

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec, u petak, 30. lipnja, održana je prva prezentacija nove platforme namijenjene podršci razvoju poslovanja poduzetnika početnika – Virtualnog inkubatora Ivanec. Platforma je za pregled dostupna na adresi https://vip-ivanec.biz/.

Novo uspostavljeni Virtualni inkubator Ivanec pruža mogućnost mladim tvrtkama da razvijaju svoje poslovanje u digitalnom smjeru i na virtualnim platformama.

Sve povezane usluge i potpore su 100% sufinancirane od strane Grada Ivanca i to: najam virtualnog prostora, registracija poslovne adrese, korištenje fizičke dvorane za sastanke i svakodnevni rad,  uz besplatni Wi-Fi i ostale pretpostavke neometanog rada te administrativne, poslovne, promidžbene i edukativne usluge.

Predmetna radionica, održana u okviru projekta BOND II Poslovne zone Ivanec d.o.o. i kao dio nacionalne kampanje „Otvorena vrata EU projekata“, koju provodi MRRIFEU povodom 10. obljetnice ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, predstavlja početak kampanje namijenjene promociji Virtualnog inkubatora i njegovih prednosti i benefita.

Cilj – bar 10 stanara Virtualnog inkubatora

Prava kampanja, koja će se provoditi putem fizičkih predstavljanja, medija i ciljanog oglašavanja na društvenim mrežama, krenut će najesen i trajat će nekoliko mjeseci, a cilj je da krajem godine u Virtualnom inkubatoru bude prisutno minimalno 10 stanara – poduzetnika početnika koji dolaze s područja Grada Ivanca ili nekih drugih područja, ali u Ivancu imaju poslovni interes, primjerice kupce, tržište nabave, poslovne partnere itd.

Sve značajke platforme Virtualni inkubator Ivanec, čije je idejno rješenje izradila renomirana ivanečka IT tvrtka X – Media, zainteresiranima su predstavili zaposlenici Poslovne zone Nikola Turčin i Tamara Kljunić s direktoricom Lanom Labaš.

- Kroz Virtualni inkubator i mogućnosti vidljivosti koji omogućuje nastojimo korisnicima pružiti alat za nadogradnju njihovih marketinških aktivnosti, omogućiti im da, pored svojih već postojećih društvenih profila, web mjesta i stranica na kojima se prezentiraju, kreiraju svoj elektronički profil u inkubatoru i stvaraju svoj elektronički identitet baziran na većem udjelu digitalnih procesa i komunikacije u svakodnevnom poslovanju, neovisno kojom se djelatnosti bavili – naglašeno je na prezentaciji.

Polaznici radionice izradili su zadovoljstvo predstavljenom platformom te su najavili kako će se svakako kandidirati za ulazak u Virtualni inkubator Ivanec, jer u tome vide priliku za razvoj i rast svojeg poslovanja.

Što kažu mladi poduzetnici?

-Kao mladom obrtu, koji nudi usluge STEAM radionica za djecu, važno nam je iskoristiti priliku da budemo vidljivi što većem broju klijenata i pružimo im uvid u sve naše usluge na jednom mjestu - izjavila je vlasnica obrta KaBeSa Karolina Besek Sakalj.

-Platforma izgleda vrlo profesionalno te se nadam da će mi u prvom redu pomoći da privučem poslovne klijente – dodala je K. Besek Sakalj.

S njom se složio i Dario Bevanda, direktor tvrtke PoxBox j.d.o.o., koja se bavi izradom raznih uporabnih i ukrasnih predmeta od drveta: J

-Svakako ću se uključiti u Virtualni inkubator, smatram ovo izvrsnom prilikom za promociju i razvoj mojeg poslovanja, ali i svih ostalih početnika, koji tek kreću s poslovanjem, a nemaju raširenu mrežu poslovnih kontakata, bazu kupaca, a često posluju i s ograničenim novčanim sredstvima – ocijenio je Bevanda.

A upravo to i jest cilj Virtualnog inkubatora Ivanec: postati odskočna daska za mlade poduzetnike, pružiti im sveobuhvatnu podršku u prvim godinama poslovanja te sinergijom rada gradske uprave, poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec d.o.o. i poduzetničkog sektora stvoriti uspješnu zajednicu koja doprinosi napretku gospodarstva i standarda u lokalnoj sredini. 

print