Novosti

UDRUGA ILO IVANEC Održani 20. susreti osoba s invaliditetom

Ponedjeljak

U subotu, 1. srpnja, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec održala je jubilarne 20. susrete osoba s invaliditetom pod nazivom „Poleg jedne velke gore – Ivanec 2023.“.

Na službenom dijelu susreta riječi dobrodošlice gostujućim i domaćim društvima te predstavnicima Grada Ivanca uputio je predsjednik Udruge ILO Juraj Putarek. 

Okupljenima se pozdravnim riječima obratila Irena Kresonja, izaslanica gradonačelnika Milorada Batinića, ujedno pročelnica resornog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu.

- Grad Ivanec Udruzi ILO kontinuirano pruža maksimalnu podršku u radu i djelovanju, a tako će se i nastaviti. Cilj nam je poboljšati uvjete rada u udruzi, ali i kroz nova ulaganja i potpore povećati kvalitetu života osoba s invaliditetom na gradskom području. To se, prije svega, odnosi na uklanjanje arhitektonskih barijera i olakšanje pristupa osobama s invaliditetom javnim institucijama i službama, kao i na pomoć u rješavanju prostora za rad udruge, a na to i ubuduće možete računati - istaknula je I. Kresonja.

Organizirani susret osoba s invaliditetom podržao je i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras. U svojem je obraćanju čestitao Udruzi ILO na organizaciji 20. jubilarnih susreta, a i svim gostujućim društvima čestitao je na rezultatima koje ostvaruju u svom radu, uz napomenu da ćeGradsko vijeće Ivanec uvijek raditi u interesu osoba s invaliditetom.

Nazočne je pozdravio i gradski vijećnik Mihael Slunjski.

Nakon službenog dijela započela su natjecanja u pet rekreacijskih disciplina, a u koje su se uključili članovi udruga s invaliditetom iz Bjelovara, Siska, Križevaca, Donje Stubice, Varaždina i Ivanca te članovi UDVDR Ivanec i PK Ivanec. Natjecali su se na visećoj kuglani te u elektroničkom pikadu, nabacivanju krugova i srca, belotu i plesu.

Domaćini su prvo mjesto osvojili u visećoj kuglani i belotu, u pikadu su najbolji bili gosti iz Bjelovara, krug i srce najspretnije su nabacili članovi UDVDR-a Ivanec, a najrasplesaniji su bili članovi Udruge tjelesnih invalida iz Siska.

U sklopu susreta održana je i numizmatička izložba kolekcionara Martina Lukavskog, a svoje pčelinje proizvode predstavio je i pčelar Marijan Vusić.

I jubilarne 20. susrete osoba s invaliditetom, već tradicionalno,financijski je podržao Grad Ivanec.

print