Novosti

KLUB MLADIH IVANEC Na Bajkovitoj čajanki vile i vilenjaci, kraljevne i kraljevići…

Utorak

Klub mladih Ivanec u ivanečkom je gradskom parku u nedjelju, 2. srpnja, mnoštvo mališana, djece i njihovih roditelja ponovno razveselio Bajkovitom čajankom pa su rascvjetanim parkom ponovno šetale vile i vilenjaci, prinčevi i princeze, ali i drugi likovi iz omiljenih dječjih priča.

Manifestaciju je pjesmom otvorio dječji zbor KUD-a Rudolf Rajter Ivanec pod ravnanjem Lucije Šambar.

Tema ovogodišnje čajanke bila je “Legenda o Ivančici“, priča iz pera poznatog dječjeg književnika Mladena Kušeca o vili Ivančici i princu Ahatu, a koju su ispričali volonteri Kluba mladih.

Svojim plesnim nastupom program su uljepšali i mali plesači Plesnog kluba Ivančica.

Djeca su se uključila i u igre i radionice koje su za njih pripremili ivanečki mladi, a osobito su bile zanimljive radionice o dinosaurima ivanečkog Tinker Labsa, koji je redovit sudionik dječjih manifestacija u parku i šire.

Za sve zainteresirane sudionike je Klub mladih pripremio i foto kutak, u kome su imali prilike foto aparatom ovjekovječiti prekrasne motive s ovogodišnje Bajkovite čajanke.

Djeci je omogućen i face painting, pri čemu su se volonteri Kluba mladih pobrinuli da im kostime upotpune i odgovarajućim bajkovitim make upom. Dakako, služili su se i čarobni napici i razne grickalice.

I ove godine proglašene su i nagrađene najljepše vile! Roditelji pak su u gradskom parku snage odmjerili u zabavnom nadmetanju – povlačenju užetom.

Lijepo je od Kluba mladih što je dio prikupljenih donacija odlučio odvojiti za Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID (u parku su bili izloženi njihov banner i kasice).

Cilj i svrha osnivanja MURID-a je promicanje dobrobiti sve male djece, a osobito one s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj što uključuje javno promotivni, edukativni, istraživački i savjetodavni rad u području ranog razvoja djece, a osobito djece s teškoćama u razvoju, odnosno u djece s rizikom za njihov nastanak.

-Klub mladih želi svoje napore uložiti i u humanitarne svrhe, pogotovo u vidu programa za mlade na području Ivanca i šire – poručila je predsjednica KMI Laura Strupar.

Bajkovitu čajanku Kluba mladih Ivanec novčano podupire Grad Ivanec, a poklon bonove za nagrađene sudionike osigurali su tvornica obuće Ivančica d.d. Ivanec i Tinker Labs Ivanec.

Program su vodili Ivan Golubić i Vida Strupar.

print