Novosti

Foto: SRD Sjeverozapad 315

Održan 1. trail kamp za mlade

Utorak

U organizaciji varaždinskog SRD Sjeverozapad 315, prošlog je vikenda na Ivančici održan 1. trail kamp za mlade.

Trajao je tri dana, a organiziran je u cilju upoznavanja mladih s prirodom, planinarenjem i sportom kojim se prvenstveno bavi SRD Sjeverozapad 315, a to je trail (treking), odnosno, brdsko trčanje.

-Kroz tri dana prošli smo svašta, od raznih predavanja, kampiranja u šatorima, pljuskova na vrhu planine pa do spavanja u domu, upoznali raznoliki biljni i životinjski svijet i saznali puno o planinarstvu na Ivančici – poručili su iz SRD-a.

Uz ostale sponzore i podupiratelje koji su pomogli realizaciju ove lijepe priče, organizatori su uputili posebnu zahvalu za pomoć i Gradu Ivancu, istaknuvši da s ivanečkom gradskom upravom uvijek imaju dobru suradnju.

-Veliko hvala i predavačima - članovima HGSS stanice Varaždin Mariju Musulinu i Dubravku Šinceku na vrhunskim predavanjima i Borislavu Kušenu, predsjedniku HPD Ivančica Ivanec, čiji su nam članovi pokosili igralište za kamp, smjestili djecu u dom za vrijeme kiše i za kraj održali odlično predavanje o planinarstvu u Ivancu – zaključili su iz SRD-a Sjeverozapad 315 te dogodine najavili i 2. trail kamp za mlade na Ivančici.

I ova trodnevna planinarska priča jedan je od brojnih detalja koji doprinose sve snažnijoj afirmaciji turističkog brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada.

 

 

print