Novosti

Odana počast ivanečkom branitelju Željku Putaru – Grdaku, pripadniku 2. GBR Gromovi

Nedjelja

U subotu, 15. srpnja, na ivanečkom gradskom groblju, molitvom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odana je počast poginulom heroju Domovinskog rata, ivanečkom branitelju Željku Putaru – Grdaku.

Trideset i dvije godine prošle su od Željkove tragične pogibije, no tužno sjećanje na njegovu smrt, prožeto neizmjernim pijetetom, i danas je živo.

Željko je poginuo na bojišnici u Gornjem Viduševcu16. srpnja 1991. godine. Bio je pripadnik 2. GBR Gromovi.

Molitvu na njegovom posljednjem počivalištu predvodio je vlč. Tihomir Kosec, a u svojoj jepropovijedi zahvalio Bogu za Željkov život, njegovu hrabrost i žrtvu.

Okupljene je podsjetio da je naša zajednička vječna domovina na nebesima, a da uz nadu, vjeru i svijeće trebamo moliti i zahvaljivati za Željkovu muku i život, koji je dao i podnio za stvaranje naše ovozemaljske domovine.

Kod Željkovog groba, uz obitelj i rodbinu, počast mu je odalo izaslanstvo Grada Ivanca, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Markom Friščićem. Ivanečkom heroju Domovinskog rata poklonili su se i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pojedini gradski vijećnici, predstavnici političkih stranka te njegovi prijatelji i poznanici.

print