Novosti

Započeli radovi na drugoj fazi uređenja odvojka Ulice Petra Preradovića

Utorak

Krajem prošlog tjedna započeli su radovi na drugoj fazi uređenja odvojka Ulice Petra Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici.

Druga faza radova obuhvaća dovršetak ulice, a urediti će se manje parkiralište te okretište i stajalište za školske autobuse.

Važno je istaknuti da po završetku započetih radova završava zahtjevan višegodišnji projekt uređenja i infrastrukturnog opremanja Ulice Petra Preradovića, a kojim je stvorena nova moderna gradska četvrt s velikim brojem stambenih, ali i poslovnih objekata.

Naime, preduvjeti za drugu fazu radova stvoreni su po završetku gradnje i uređenja skate i biciklističkog parka, a sa sada započetim radovima usklađuje se cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića.

Vrijednost radova u drugoj fazi iznosi 198.500 eura, a temeljem provedenog postupka nabave radove izvodi Graditeljstvo Andrija Grabar.

Planirano je da se do početka nove školske godine većina građevinskih radova završi.

Podsjetimo, u prvoj fazi radova sagrađena je prometnica i kolnik u punom profilu uz biciklistički i skate park, s nogostupima s obje strane ulice. Vrijednost radova iznosila je 465.000 kuna.

print