Novosti

Svečanom skupštinom DVD Salinovec proslavio 70 godina rada i djelovanja

Ponedjeljak

U subotu, 22. srpnja, DVD – Salinovec svečanom je sjednicom i prigodnim programom obilježio 70. obljetnicu svog kontiranog rada i djelovanja usmjerenog na protupožarnu zaštitu i spašavanje ljudi i imovine. Obljetnica je to, ističu vatrogasci, i 70 godina humanitarnog i nesebičnog rada članova Društva.

Svečano obilježavanje započelo je počasnim vodom i postrojavanjem članstva te blagoslovom vatrogasnih vozila i nove garaže, uz molitvu koju je predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

Sjednicu je pozdravnim riječima i riječima zahvale otvorio je predsjednik DVD-a Salinovec Matija Štebih. U svojem izlaganju, podsjetio je na važnost vatrogasaca u zajednici po pitanju sigurnosti, ali je posebno istaknuo i njihovu ulogu generatora društvenih aktivnosti.

Kroz povijest Društva od daleke 1953. godine pa sve do danas okupljene je uz prezentaciju proveo zapovjednik DVD-a Salinovec Matija Brežni. Podsjetio je na sam početak rada i humani cilj osnivanja, ali se osvrnuo i na napredak Društva kroz povećanje broja članova, izgradnju infrastrukture i nabavku vozila.

Visoki jubilej vatrogascima je ispred Grada Ivanca čestitao gradonačelnik Milorad Batinić.

- Iza vas je impresivna povijest, nije bilo lako, ali ono što veseli za budućnost je brojna mladež koju imate. Dobrovoljno vatrogasno društvo faktor je sigurnosti. Zadnjih godina okrenuli smo novi list što se tiče opremanja i cjelokupnog investiranja, a siguran sam da ćemo tako nastaviti i dalje. Ulaganja su presudna za vašu sigurnost i efikasnost, ali što je još važnije, vaše su vrijedne ruke i vaš dobrovolji rad. Vi ste oni koji riskirate svoje živote i zdravlje za zajednicu- istaknuo je u svojem obraćanju gradonačelnik M. Batinić.

Svečana sjednica bila je i prilika da se zasluženim članovima i podupirateljima Društva dodjele zahvalnice, diplome, priznanja, plakete i spomenice, a koje im je, ispred DVD-a Salinovec, uručio zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Ivan Putarek.

Zapovjednik vatrogasne zajednice Grada Ivanca tom je prilikom zahvalio DVD-u Salinovec na ustrajnom radu, ali i Gradu Ivancu na dodatnim financijskim sredstvima koja se ulažu u vatrogastvo.

I slavljenicima, članovima DVD-a Salinovec stigla je nagrada i priznanje. Naime, od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije dodijeljena im je srebrna plaketa za izuzetan doprinos vatrogastvu Varaždinske županije, a koju im je uručio tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc.

Svečanoj sjednici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Salinovec prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanca.

Ispred Varaždinske županije salinovečkim je vatrogascima visoku obljetnicu čestitala i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Na rad DVD-a Salinovec osvrnuo se i Ivan Lepoglavec, koji je u rad Društva uključen dugi niz godina.

Obilježavanju visokog vatrogasnog jubileja u Salinovcu pridružili su se i gosti iz Banovine, koji su upravo tom svojom gestom i znakom pažnje željeli zahvaliti DVD-u Salinovec što im je pritekao u pomoć kada im je bilo najteže, kada ih je pogodio katastrofalni potres.

Proslavi 70. obljetnice Društva pridružili su se i brojni DVD-ovi s područja cijele Varaždinske županije, a program svečane sjednice svojim su nastupom upotpunili članovi KUD-a Salinovec sa svojom folklornom skupinom i tamburaškim sastavom.

Nakon formalnog dijela proslave, druženje je do kasnih sati nastavljeno uz glazbu u neformalnoj atmosferi.

print