Novosti

U nedjelju, 30. srpnja, uz glazbu i igre, jubilarna 40. akcija „Kretanje – zdravlje“

Petak

Najpoznatija i najdugovječnija planinarska i sportsko – rekreativna manifestacija „Kretanje – zdravlje“ ove se godine po jubilarni 40. put održava u nedjelju, 30. srpnja.

Akciju već tradicionalno, zadnju nedjelju u srpnju,organizira Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec u suradnji s Društvom za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvom prijatelja narodnih običaja Maska.

Početak akcije je u 7.00 sati.

Prva kontrolna točka planinara i rekreativaca i ove je godine Žgano vino, a ostale kontrolne točke su Mrzljak, Grobek, Črne mlake te sam vrh Ivančice.

Na vrhu Ivančice ove će godine biti posebno veselo. Naime, za jubilarnu 40. akciju svim sudionicima i planinarima zasvirat će Faringaši, održat će se i sportsko – rekreativno nadmetanje s nadopunjenim sadržajima pa će prijavljene ekipe snage moći odmjeriti u kuglanju na visećoj kuglani, skoku u dalj s mjesta, potezanju užeta te bacanju koluta.

Za ponajbolje ekipe osigurane su i prigodne nagrade, a najuspješnijoj ekipi tradicionalno pripada i prijelazni pehar.

Pozivamo vas da se u nedjelju zaputite na Ivančicu te da uživate u sportskom i glazbenom programu jubilarne 40. akcije „Kretanje – zdravlje“, a čije jubilarno izdanje podupire Grad Ivanec, Turističkazajednica Grada Ivanca i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

print