Novosti

DŠR SALINOVEC U nedjelju, 6. kolovoza, ne propustite 37. seoske igre starih sportova u Salinovcu

Četvrtak

Sve građane Ivanca i šireg ivanečkog kraja te sve posjetitelje koji u nedjelju planiraju boraviti na području naše županije pozivamo da svakako svrate na 37. seoske igre u Salinovcu te da se zabave u natjecanjima u starinskim sportovima i disciplinama. 

Festival organizira DŠR Salinovec na travnatom igralištu kod nove škole. Počet će u 9.30 sati mimohodom, postrojavanjem ekipa sudionica te pozdravnim riječima domaćina i gostiju.

Natjecatelji će svoje snage i vještine odmjeriti u skoku s mjesta, hodanju na štakama, sastavljanju pluga, potezanjuštapom, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, u vožnji živih tačaka, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju užetom za žene i muškarce, a u posebnoj kategoriji nastupit će i pridružene ekipe „muzikanata“ seoskih igara.

Manifestacija se tradicionalno održava uz pokroviteljstvoGrada Ivanca. U jutarnjem dijelu natjecanja će trajati od 10 do 13 sati, u poslijepodnevnom dijelu od 17.30 sati nadalje, a proglašenje rezultata očekuje se oko 19 sati. Nakon dodjele nagrada i zatvaranja igara slijedi zabavni program uz glazbu, pa vas stoga pozivamo da se svakako pridružite fešti i provedete ugodnu ljetnu večer u Salinovcu!

print