Novosti

SVE SPREMNO ZA DOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA IVANČICE IVANEC Stigla i građevinska dozvola za gradnju vrtića u Radovanu

Utorak

Sve je spremno za početak radova na dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu!

Tijekom ljeta proveden je postupak javne nabave za građevinske radove, pri čemu je najpovoljnija ponuda (cca milijun eura) stigla od tvrtke Kontura iz Varaždina.

Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora između Grada Ivanca kao investitora i tvrtke Kontura, nakon čega slijedi uvođenjeizvođača u posao i početak radova.

Napomenimo da dogradnju ivanečkog vrtića sa 649.800 eura (4,89 mil. kn) podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije). Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurana su u proračunu Grada Ivanca.

Što se tiče gradnje novog objekta dječjeg vrtića u Radovanu, krajem prošlog tjedna stigla je građevinska dozvola pa će Grad u najkraćem mogućem roku raspisati postupak javne nabave za radove.

Dio potrebnih novčanih sredstava za gradnju vrtića u Radovanu već je osiguran u proračunu Grada Ivanca, a dio će osigurati resorno ministarstvo, također kroz NPOO, i to u iznosu od 726.300 eura (cca 5,47 mil. kuna).

Time će Grad Ivanec graditi istovremeno dva gradska dječja vrtića. 

Uz najavljeno otvaranje novog privatnog dječjeg vrtića u Ivancu te uz već postojeći Dječji vrtić Bambi, ovakvi kapaciteti trebali bi u potpunosti pokriti sve veće potrebe roditelja za smještajem mališana u vrtić, a koje su narasle i zbog povećanog doseljavanja mladih obitelji iz okolnih sredina u Ivanec.

print