Novosti

KOD RIBIČKOG DOMA IVANEC Sportsko-rekreacijski susreti županijskog UDVDR-a

Ponedjeljak

Oko 120 branitelja iz Varaždina, V. Toplica, Ludbrega, Novog Marofa, Maruševca, Jalševca, Visokog i Ivanca u subotu se, 9. rujna, ogledalo na 28. sportsko-rekreacijskim susretima koji su na Ribičkom domu Ivanec održani u organizaciji županijske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

U sklopu susreta održan je i Memorijal Dino Kunić, posvećen mladom branitelju, pripadniku 1. GBR Tigrovi, poginulom u Velikom Grđevcu 1991., koji se do danas vodi kao nestali. Memorijalu su nazočili i njegovi roditelji.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Novi Marof, drugi je Ivanec, treći Maruševec, a  nagrađeni su promo torbama Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o. Usto, Grad je i novčano podupro sudjelovanje UDVDR-a Ivanec na ovim susretima.

Manifestacija je počela pozdravnim riječima predsjednika županijskog UDVDR-a Branka Družinića, dok je u ime domaćina susreta okupljene pozdravio predsjednik UDVDR-a Ivanec Ljudvek Cikač.

Svim braniteljima uspjeh u natjecanjima poželjeli su i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša te gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, aktualni saborski zastupnik.

U ime Grada Ivanca skupu se obratio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Istaknuvši da je ova manifestacija jedna od onih kojima UDVDR Ivanec obilježava 25 godina djelovanja tijekom kojih je kontinuirano održavao sjećanje o Domovinskom ratu, podsjetio je i na strahote koje su neki od njih pretrpjeli te konstatirao kako su iz svega toga branitelji uzeli samo ono dobro, a to su zajedništvo i kooperativnost. Svima, a osobito ivanečkoj ekipi, poželio je puno uspjeha i zabave.

U ime Varaždinske županije koja je, uz Ministarstvo hrvatskih branitelja, bila pokrovitelj susreta, manifestaciju je otvorio izaslanik varaždinskog župana Zdenko Đuras:

-Branitelji i Domovinski rat temelj su svega što danas imamo i stoga on nikad neće biti zaboravljen – naglasio je Đuras te, u kontekstu aktualne nesigurne situacije u europskom okruženju, pozvao na mudrost i odgovornost.

Okupljene braniteljske ekipe natjecale su se u elektroničkom pikadu, na visećoj kuglani, u sportskom ribolovu, šahu, belotu, stolnom tenisu, streljaštvu te u revijalnoj disciplini – kuhanju gulaša.

Ekipe UDVDR-a Ivanec, koje su pobijedile u stolnom tenisu i sportskom ribolovu, u tim će disciplinama predstavljati našu županiju na državnim susretima 23. rujna u Kutini.

Spomenimo da je posebnu nagradu za najveći ribički ulov (šarana od 3,8 kg) primio Zdravko Križek.

Nagrade najboljim pojedincima i ekipama na kraju natjecanja uručili su Višnja Marija Kunić, majka nestalog branitelja Dina, te varaždinski župan Anđelko Stričak, koji se tom prilikom i prigodno obratio svima okupljenima.

Inače, susreti su održani i kao jedna od manifestacija u sklopu Dana Varaždinske županije.

print