Novosti

ODLUKOM GRADONAČELNIKA Imenovano Kulturno vijeće Grada Ivanca – predsjednica Tina Putar

Ponedjeljak

Temeljem Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi i Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Ivanca, gradonačelnik Milorad Batinić imenovao je članove Kulturnog vijeća Grada Ivanca.

Na osnovu pristiglih prijedloga koje su na raspisani Javni poziv poslale udruge i ustanove u kulturi, za predsjednicu Kulturnog vijeća imenovana je Tina Putar (Pučko otvoreno učilište Đuro Arnold), a za članove Marina Grudenić (Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec), Božena Carević (Udruga Rukotvorine), Ivana Karpov (Udruga građana Margareta Margečan) i Marina Đurasek (KUU Stažnjevec).

Riječ je, redom, o osobama koje svojim profesionalnim radom u gradskim ustanovama ili brojnim aktivnostima koje provode u svojim udrugama već niz godina na različite načine vrlo aktivno kreiraju kulturni život grada Ivanca.

S obzirom na njihovo iskustvo i dosadašnju aktivnost, vjeruje se da će svojim idejama i radom pridonijeti daljnjem kvalitetnom razvitku kulture i umjetnosti na području našega grada.

U tome će imati svu podršku resornih gradskih pročelnika i službenika koji, po zakonu, ne mogu biti birani u Kulturno vijeće, ali u njegovu radu mogu sudjelovati kao pridruženi članovi.

print