Novosti

BORBA DO KRAJA ZA IVANEČKU VODU I VODOVODE! Grad Ivanec podigao ustavnu tužbu protiv Uredbe Vlade RH o uslužnim područjima

Petak

Grad Ivanec jučer je putem svog odvjetničkog ureda podigao ustavnu tužbu protiv Uredbe Vlade RH o uslužnim područjima.

Time je, u skladu s izjavom gradonačelnika Milorada Batinića na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća o tome da za Grad Ivanec borba za vodovode još nije završena i da ne namjerava mirno promatrati kako Ivkom vode sa svom njegovim imovinom „civilizirano“ preuzima varaždinski Varkom, Grad Ivanec pokrenuo još jednu, novu borbu za ivanečke vodovode, izvore vode i Ivkom vode.

U svojoj tužbi Grad Ivanec od Ustavnog suda traži pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe Vlade o uslužnim područjima iz lipnja ove godine.

Podsjećamo, ovom Uredbom Vlada je je Ivkom vodama d.o.o. oduzela njihovo uslužno područje na kojem su 60 godina distribuirale vodu (čime mu je u korijenu „sasjekla“ mogućnost daljnjeg samostalnog poslovanja) te naložila pripajanje ivanečke firme sa svom svojom imovinom Varkomu Varaždin.

Grad Ivanec traži da Ustavni sud donese privremenu obustavu izvršenja pojedinačnih akata ili radnji koje se poduzimaju na osnovi Uredbe te, u konačnici, ukidanje sadašnje Uredbe i donošenje nove, koja bi bila u skladu sa Zakonom o vodnim uslugama i Ustavom RH.

Dakle, borba za naše nastavlja se do kraja!

print