Novosti

U KRUGU OSNOVNE ŠKOLE IVANEC Otvorena dva novosagrađena igrališta za odbojku na pijesku s tribinama sa 150 mjesta za gledatelje

Utorak

Prigodnim ispucavanjem prvih lopti preko mreže, danas su u krugu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić otvorili dva novosagrađena igrališta za odbojku na pijesku s pratećim tribinama, koje mogu primiti 150 gledatelja.

Time je i službeno kraju priveden ovaj veliki sportski projekt vrijedan više od 153.000 eura  (1,14 mil. kuna) koji su zajedno, u omjeru 50:50, financirali Varaždinska županija i Grad Ivanec, svaki sa po 76.600 eura (cca 577.270 kn).

Projekt je realiziran u dvije faze: u prvoj su sagrađena dva odbojkaška igrališta, a u drugoj tribine sa 150 mjesta, nosači za zaštitne mreže, ograda i priprema za rasvjetu glavnog igrališta.

Priznanje ivanečkoj ženskoj odbojci

U povodu otvaranja igrališta, a koje je na otvorenom omela prolazna kiša, u holu škole priređen je kraći prigodni program. Tom se prilikom svima okupljenima obratio ravnatelj OŠ Ivanec Damir Jagić te istaknuo da su svaki sportski teren i dvorana nemjerljiva vrijednost za poboljšanje sportskog života naše zajednice.

-Smatramo da su nova odbojkaška igrališta nagrada iznimno kvalitetnom i uspješnom djelovanju ženske odbojke u Ivancu, a što potvrđuje i podatak da su ivanečke odbojkašice aktualne državne prvakinje u apsolutnoj kategoriji i u kategoriji 5. i 6. razreda – naglasio je Jagić te uputio zahvale svima koji su doprinijeli gradnji novih sportskih sadržaja.

Gradonačelnik M. Batinić istaknuo je da su razgovori sa Županijom o realizaciji ovoga ulaganja krenuli prije godinu dana, a već danas imamo dva prekrasna igrališta koja će sigurno pridonijeti daljnjem razvitku odbojkaškog sporta i proglašenjem Ivanca županijskim centrom izvrsnosti za odbojku.

Visoka ulaganja Grada u sport

-Ovo ulaganje tek je jedno u nizu velikih ovogodišnjih gradskih ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, a koja su dosegnula iznos od oko 6 milijuna kuna i ovo je igralište jedno od njih. Nastojimo financijski pomoći i sportskim udrugama i cijeloj zajednici te investirati u sportske objekte neovisno o tome jesu li u vlasništvu Grada, Srednje ili osnovnih škola, jer sve sportske aktivnosti u konačnici, i počinju od škole, a u srednjoj se nastavljaju. Ovo je igralište koje svakako zaslužuju i školske odbojkašice i ŽOK Ivanec, a vidim da će biti interesa i od ostalih stanovnika i rekreativaca – izjavio je gradonačelnik te uputio zahvale gradskim vijećnicima koji su podržali ovaj projekt i svima koji su doprinijeli njegovoj realizaciji.

Čestitke na zlatnim medaljama

Župan A. Stričak čestitao je školi na dvjema osvojenim zlatnim medaljama u ženskoj odbojci te se osvrnuo na dobre rezultate školskih sportskih ekipa Varaždinske županije na državnim natjecanjima. Naglasivši da je dobro da se Grad Ivanec uključio u projekt odbojkaških igrališta, najavio je da ove godine predstoji i zamjena krova iznad školske sportske dvorane (u koju će se također uključiti Grad Ivanec). Kazao je da je u izradi glavni projekt za rekonstrukciju i dogradnju škole Ivanec, a u osvrtu na druga ulaganja, podsjetio i na to da je na krovu OŠ Ivanec postavljena fotonaponska elektrana te da je asfaltiran kolni prilaz PŠ Kuljevčica.

U programu u povodu otvaranja igrališta zapjevao je i Mali školski pjevački zbor, dok je Dramska grupa izvela skeč „Gdje je naša budućnost?“.

Na kraju su učenice-odbojkašice izvele pokaznu vježbu odbojke na novosagrađenim igralištima.

Otvaranju igrališta nazočili su i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, pojedini gradski vijećnici i pročelnice, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, Ivana Putarek, viša suradnica za sport Varaždinske županije, predsjednik ŽOK-a Ivanec Vladimir Grudenić i dr.

print