Novosti

WEBINAR ZA UDRUGE CIVILNOG DRUŠTVA Predstavnici udruga iskazali interes za prijavu projekata za dodjelu financijske potproe

Četvrtak

U utorak, 19. rujna, u organizaciji poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec d.o.o., održan je webinar za zainteresirane predstavnike udruga civilnog društva. Cilj webinara bio je udrugama predstaviti trenutno otvoren Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2023. godinu.

Riječ je o Pozivu koji je za udruge mladih i za mlade raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade te je njegovim predstavljanjem udrugama omogućeno da procijene jesu li njihova organizacija i njihove planirane aktivnosti prihvatljive za projektnu prijavu, kojom mogu ostvariti značajna bespovratna sredstva. 

Neki od sudionika, predstavnici udruga iz različitih područja djelovanja, odmah su iskazali interes za prijavu te je dogovorena daljnja suradnja s Poslovnom zonom, odnosno Projektnim uredom za EU fondove.

Unatoč interesu za konkretnu prijavu Poziv i općenito za provođenje projekata, sudionici su istaknuli kako im velik problem predstavlja nedostatak volontera te pasivnost i nezainteresiranost mladih za uključivanje u rad, djelovanje i aktivnost udruga. Zbog toga je dogovoreno kako će se pokrenuti aktivnosti s ciljem poticanja mladih na volontiranje i uključivanje u projekte. 

Također, u narednom razdoblju će se nastaviti s praksom poticanja udruga, preko webinara kao oblika edukacije, da razvijaju projektni pristup, kvalitetu projekata i prijave na vanjske izvore financiranja. Nastavak je to aktivnosti započetih krajem siječnja 2023., kada je za udruge održana edukacija vezana uz prijavu projekata na javni poziv Grada Ivanca te uključivanje udruga u razvoj brenda Ivanec Planinarski grad kroz manifestacije.

print