Novosti

TURIZAM Osnažena suradnja ivanečkih iznajmljivača s Turističkom zajednicom Grada Ivanca i Poslovnom zonom

Petak

Na poziv Turističke zajednice Grada Ivanca u suradnji sPoslovnom zonom Ivanec, jučer je u Poduzetničkom inkubatoru održana koordinacija vlasnika postojećih smještajnih objekata na području grada Ivanca.

Kroz dva sata iznajmljivači su upoznati s trendovima u njihovoj djelatnosti na području Ivanca, ali i s globalnim trendovima u području turizma s naglaskom na potrebe i želje suvremenih gostiju. 

Direktorica TZ-a Romana Pomper Pozder informirala je iznajmljivače o aktivnostima u tijeku koje će doprinijeti sadržajnosti boravka njihovih gostiju u Ivancu te najavila planirano postavljanje turističke (tzv. smeđe) signalizacije za novootvorene objekte u sljedećoj godini.

Za sve one koji se bave turizmom Grad Ivanec osigurao je set financijskih i drugih potpora pa je uvjete i mjere Javnog poziva koje bi mogle biti zanimljive iznajmljivačima predstavila direktorica Poslovne zone, Lana Labaš. 

S obzirom na intenzivne aktivnosti u brendiranju Ivanca koje Poslovna zona provodi već nekoliko godina, istaknula je i važnost te prednosti korištenja brenda u promoviranju smještajnih objekata na području Ivanca.

Marko Krobot iz Projektnog ureda dodatno je istaknuo mogućnosti vanjskih izvora financiranja za privatne iznajmljivače, osvrnuvši se i na veće mogućnosti koje se nude onima koji svoju djelatnost žele unaprijediti prenamjenom u druge vrste objekata (poput obiteljskih hotela i slično).

Bila je to prilika (ali i jedan od glavnih ciljeva ovog sastanka)za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava, osobito zbog činjenice da je broj smještajnih objekata u Ivancu porastao za 69 % u odnosu na njihov broj na kraju 2022. godine, pa su savjeti i iskustva onih koji se ovom djelatnošću bave već nekoliko godina bili od velike pomoći za nove iznajmljivače.

Svakom iznajmljivaču brendirani set promotivnih suvenira

Vlasnici smještajnih objekata, odnosno domaćini, vrlo često su prvi kontakt koji turist ima s Ivancem pa su stoga oni i njegovi najveći promotori, ali i predstavnici destinacije i lokalnog stanovništva. Zato je važno da svaki vlasnik smještajnog objekta na području Ivanca pridonosi promociji Ivanca kao Planinarskog grada zbog čega su za njih osigurani odjevni predmeti s logom brenda, Planinarska torba, Ivanečki rokovnik i drugi uporabni predmeti, sve ono što iznajmljivač može koristiti u svakodnevnom radu i komunikaciji s gostima. 

S druge strane, jednako je važno da i sam objekt bude povezan s destinacijom u kojoj se nalazi, a to je najlakše učiniti kroz uređenje. Zbog toga, kao prvi korak i poticaj u tome, TZGI je svojim iznajmljivačima poklonila knjigu „Ivanečko planinarstvo“, kao i suvenir „Rudarsku lampu“ koji će se sigurno naći na kakvoj polici ili ormariću u svakoj kući za odmor, apartmanu ili sobi. 

Brendirani set promotivnih suvenira svakom je iznajmljivaču uručio predsjednik Turističke zajednice Grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš, a samu dodjelu financijski podupire Grad Ivanec.

Sadržaj seta 

U Planinarskoj torbi nalaze se Ivanečki rokovnik, knjiga „Ivanečko planinarstvo“, magnet sa kartom mlinarske šetnice, šalica, boca za vodu te privjesak, razglednica i kemijska olovka. U platnenoj vrećici nalaze se brendirani odjevni predmeti – majica, vjetrovka i kapa, a uz sve to dolazi i suvenir „Rudarska lampa“ u prigodnoj ambalaži.

Jedan set vrijedi oko 100 €.

print