Novosti

POTPISAN UGOVOR O DOGRADNJI DJEČJEG VRTIĆA IVANČICE IVANEC Radovi počinju za 20-ak dana!

Petak

Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca, i Klaudija Korade, direktorica tvrtke Kontura iz Varaždina, danas su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu. 

Potpisivanju ugovora nazočile su i ravnateljica vrtića Milena Golubić, predsjednica Upravnog vijeća ustanove Hermina Jelić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu Irena Kresonja te pročelnica Službe za pravne poslove i javnu nabavu Gordana Mošmondor.

Dogradnja vrtića Ivanec trenutak je koji se dugo čekao pa i ne čudi da je potpisivanje ugovora za dogradnju novih 565 m2 vrtićkog prostora proteklo u dobroj atmosferi i u dogovoru za početak radova, koji treba uslijediti za 20-ak dana.

Gradonačelnik M. Batinić izrazio je zadovoljstvo što će se ukrugu Dječjeg vrtića graditi četiri nova, međusobno povezana objekta za četiri jasličke skupine (1-3 godine), za koje i postoji najveći interes roditelja i najveći manjak prostora, a čime će se omogućiti upis novih 50-ak mališana.

Ravnateljica vrtića M. Golubić izjavila je da joj se projekt novog vrtića jako sviđa, jer će svaka skupina imati svoj zaseban prostor s natkrivenom terasom.

Predsjednica Upravnog vijeća H. Jelić naglasila je da će gradnja novih vrtićkih kapaciteta najviše usrećiti roditelje i omogućiti im smještaj mališana u nove, suvremene vrtićke prostore.

U dogradnju milijun eura

Dogradnja vrtića ugovorena je u iznosu od milijun eura (7,5 mil. kn), od čega investiciju sa 649.800 eura (4,89 mil. kn) podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije). Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurat će se u proračunu Grada Ivanca.

Što se tiče gradnje novog dječjeg vrtića u Radovanu, građevinska dozvola je stigla, a Grad prikuplja dokumentaciju potrebnu za raspisivanje postupka javne nabave za izvođenje radova.

Dio potrebnih novčanih sredstava za gradnju već je osiguran u proračunu Grada Ivanca, a dio osigurava resorno ministarstvo, također kroz NPOO, i to u iznosu od 726.300 eura (cca 5,47 mil. kuna).

Time će Grad Ivanec graditi istovremeno dva gradska dječja vrtića.

print