Novosti

PLANINARSKI KLUB IVANEC Održana 2. olimpijada mladih planinara

Ponedjeljak

Nakon što je zbog kiše bila odgođena u lipnju, a loše i prohladno vrijeme ponovno je pokvarilo planirano održavanje 2. olimpijade mladih planinara na Šumima prošlog vikenda, ova jedinstvena manifestacija u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec ipak je održana jučer, ali ne na Šumima, nego u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanec.

Iako je izostao neponovljiv ambijent Šuma, mladim planinarima iz OŠ Ivanec, PŠ Salinovec te iz škola u Maruševcu i Višnjici natjecateljskog duha i entuzijazma nije ponestalo. Svoja su znanja, umijeća i brzinu odmjerili u pet disciplina - planinarskoj štafeti, potezanju užetom, postavljanju šatora, orijentaciji i vezivanju planinarskih čvorova. Kao posebna disciplina, održan je i planinarski recital.

Okupljenim učenicima, njih 80-ak, članovima, roditeljima i ostalim okupljenima,  uvodno se, u ime organizatora, obratio predsjednik Planinarskog kluba Tomislav Friščić.

Posebno je naglasio koliko je važno već od osnovne škole kod djece razvijati ljubav prema planinarenju, igri i druženju. Pohvalio je trud, znanje i zalaganje koje su djeca pokazala na treninzima te je za iduću godinu najavio podizanje manifestacije na državnu razinu.

Drugu olimpijadu mladih planinara otvorio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Ivanec se brendira kao Planinarski grad ne samo zbog Ivančice, već zbog duge i bogate tradicije planinarstva i planinarenja koja se prenosi s generacije na generaciju. Ivanečki turistički brend sada gradite i svi vi, mladi entuzijasti, koji ponovnim održavanjem Planinarske olimpijade polako počinjete stvarati novu tradiciju i novu kockicu u brendiranju Ivanca kao planinarske destinacije – istaknuo je M. Friščić te svima poželio puno uspjeha i zabave.

Organizatori ističu da je koncept ove olimpijade, kao posebnosti PK Ivanec, prepoznat i na nacionalnoj razini pa su ga, kao dopadljivog i korisnog, već preuzele i druge srodne udruge.

Sveukupni pobjednik Planinarske olimpijade je Područna škola Salinovec, kojoj je pripao veliki zlatni pehar. Pobjednicima u svakoj od disciplina uručene su medalje.

Pehare i medalje sudionicima su dodijelili Miroslav Rohtek, gradski vijećnik Gradskog vijeća Ivanec i član PK Ivanec, te predsjednik PK Tomislav Friščić i dopredsjednik Duško Vitez.

S obzirom na to da je riječ o vrijednoj planinarskoj manifestaciju usmjerenoj na rad s mladima i na turističko brendiranje Ivanca, i ove godine održavanje 2. olimpijade mladih planinara novčano je podržao Grad Ivanec.

print