Novosti

PRVI TURNIR NA NOVIM IGRALIŠTIMA ZA ODBOJKU NA PIJESKU Za poginule branitelje Ž. Putara Grdaka i R. Ribića

Ponedjeljak

Na novim igralištima za odbojku na pijesku, koje su zajedno izgradili i nedavno otvorili Varaždinska županija i Grad Ivanec, u subotu je odigran prvi službeni odbojkaški turnir. Organizirao ga je ŽOK Ivanec u suradnji s UDVDR-om Ivanec, a bio je posvećen uspomeni na poginule ivanečke branitelje Željka Putara Grdaka i Romana Ribića.

Okupljene igrače, goste i uzvanike, među kojima je bila i rodbina poginulih, uvodno su pozdravili predsjednik ŽOK-a Vladimir Grudenić i predsjednik UDVDR-a Ljudvek Cikač.

U ime Grada Ivanca skupu se obratio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Drago mi je što ovaj turnir nema samo sportsko-rekreacijski karakter, već i svoju edukativnu dimenziju, važnu za djecu i mlade. Da nije bilo heroja poput Željka i Romana, mi danas ne bi imali slobodnu, samostalnu i neovisnu državu. Tomu moramo učiti sve naše mlade i zato je dobro što je upravo takav turnir prvi na novom igralištu – poručio je Friščić.

Predsjednik Gradskog vijeća i izaslanik župana Zdenko Đuras pohvalio je koncept turnira, koji primarno podrazumijeva učenje kroz igru, pozdravio obitelj i prijatelje poginulih branitelja te ŽOK-u Ivanec čestitao na odličnoj sezoni.

Izaslanica ministra hrvatskih branitelja Snježana Hunjet napomenula je da će Ministarstvo uvijek podržavati ovakve turnire, kako se izgubljeni životi nikada ne bi zaboravili.

Na turniru je sudjelovalo 70-ak odbojkaša, koji su zaigrali u 29 ekipa, a natjecanja su se odvijala u tri skupine: seniorske ekipe, kategorija 2010. godište i ml. te kategorija 2012. godište i ml.

Poredak seniori: 1. DŠR Lančić Knapić, 2. ekipa Hana Montana, 3. MNK.

2010. godište i mlađe: 1. Nives Hrgar i Petra Belač, 2. Sara Šenjuk i Lucija Uršulin,3. Selena Kiarra Jemrić i Eva Polančec.

2012. godište i mlađe: 1. Ana Štefanko i Zara Kočet, 2. Lana Rostohar i Tena Kušen, 3. Iva  Klapčić i Nika Ferk.

Željko Putar Grdak poginuo je u Gornjem Viduševcu kod Gline 16. srpnja 1991. kao pripadnik 2. GBR Gromovi.  

Romano Ribić, pripadnik 7. GBR Puma, pao je kod Bosanskog Grahova 14. kolovoza 1995. godine, u završnim akcijama Oluje.

print