Novosti

NAKON ŠUTNJE ŽUC-a I ŽUPANIJE Gradonačelnik M. Batinić od ŽUC-a zatražio suglasnost da Grad Ivanec sam krene u proširenje LC Gačice-Osečka

Petak

S obzirom na to da ni nakon brojnih gradskih upita, dopisa i poziva, od ŽUC-a i Varaždinske županije i dalje nema nikakvih očitovanja po pitanju rekonstrukcije lokalne ceste Gačice-Osečka (koja je u nadležnosti ŽUC-a), gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je na potpisivanje ŽUC-u poslao Sporazum o uređenju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izvanrednog održavanja ove ceste.

Ovim sporazumom Grad Ivanec traži od ŽUC-a da mu izda suglasnost kako bi sam mogao krenuti u provedbu potrebnih radova.

-Od sastanka s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom u Ivancu, na kome je načelno bilo obećano da će se zajednički krenuti u taj projekt, prošlo je više od pet mjeseci. Na brojne upite i pozive po tom pitanju od strane gradske uprave i mene osobno, u međuvremenu se ništa nije pomaknulo s mrtve točke. Do danas nikakvog odgovora nema, ni od Županije, ni od ŽUC-a. Očito je da ŽUC nema namjeru krenuti u radove. Stoga sam ŽUC-u uputio Sporazum kojim tražim da nam omogući da sami krenemo u radove na proširenju ove ceste – izjavio je Batinić.

Iako cesta nije gradska, Grad Ivanec već niz godina izražava spremnost da se novčano uključi u njeno proširenje i modernizaciju. Naime, zbog lošeg kolnika i nedovoljne širine koja onemogućuje ili otežava mimoilaženje, cesta uvelike ugrožava sigurnost prometa (školski autobus!).

Ako neće ŽUC, hoće Grad!

Uvjet ŽUC-a da se krene u projekt bio je da Grad izradi kompletnu tehničku dokumentaciju, riješi imovinsko-pravne odnose te da od nadležnih tvrtki pribavi sve potrebne uvjete za proširenje ceste.

-Grad Ivanec izradio je glavni projekt modernizacije, a od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo izdana je potvrda glavnog projekta. Održali smo sastanak s građanima Osečke, koji su, u želji da se sigurnost na cesti poboljša, već unaprijed dali suglasnost za proširenje na njihova privatna zemljišta. Mještani više ne mogu čekati, jesen je tu, idemo u susret zimskim mjesecima i krajnje vrijeme je da se s radovima krene. Ako neće ŽUC, hoće Grad i nadam se da će nam dati suglasnost kako bismo vlastitim sredstvima što prije krenuli u rekonstrukciju ceste – poručio je gradonačelnik.

Inače, Grad Ivanec već niz godina traži od ŽUC-a da ovu cestu uvrsti u svoj program radova i to temeljem zahtjeva građana i Mjesnog odbora Osečka, koji učestalo, kao glavni problem, ističu nedovoljnu širinu ceste i otežano prometovanje školskog autobusa.

Na potezu je – ŽUC!

Budući da je upravo to glavni problem, Grad Ivanec namjerava izvesti radove na proširenju prometnice i to na najkritičnijim mjestima duž cijele ceste. Radovi bi se izveli na više od 5.000 m2, a sve troškove, koji se procjenjuju na oko 280.000 eura (2,1 mil. kuna), pokrio bi Grad Ivanec.

Uz činjenicu da je riješio projektnu dokumentaciju, dobio potvrdu glavnog projekta te osigurao sredstva za radove, Grad Ivanec je spreman provesti i postupak javne nabave za izvođenje radova i stručni nadzor te riješiti imovinsko-pravne odnose. Može li više?

Na potezu je ŽUC.

print