Novosti

GLAZBENI PONOS IVANCA Eva Osonjački i Nika Šincek nastupile na 53. Varaždinskim baroknim večerima

Ponedjeljak

Zaglušnim pljeskom je publika okupljena u Varaždinskoj katedrali na koncertu u sklopu 53. Varaždinskih baroknih večeri nagradila dvije mlade Ivančanke, Evu Osonjački (mezzosopran) i Niku Šincek (klavir), koje su za ovaj značajan nastup izabrane u velikoj konkurenciji mladih glazbenika na audiciji u Glazbenoj školi Varaždin. 

Mlade Ivančanke, koje su nastupile uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra, svojim su izvedbama naprosto briljirale.

Oba nastupa bilo su i više nego sjajna, kako Evin, koja je pjevala zahtjevnu ariju Cleopatre iz opere Julije Cezar GeorgaFridricha Händla, tako i osnovnoškolke Nike, koja je besprijekorno izvela III. stavak Spiritoso iz koncerta u C-duru op. 23 br. 2 Tommasa Giordanija, talijanskog opernog skladatelja iz 18. stoljeća. 

Spomenimo da je Nika ove godine sudjelovala na Međunarodnoj ljetnoj pijanističkoj školi u Grožnjanu te tamostekla nova iskustva, radila s izvrsnim pedagozima te upoznala pijaniste iz cijele Hrvatske i šire.

Eva pak već velikim koracima kroči glazbenom scenom, o čemu svjedoči podatak da je 23. rujna nastupala kao dio zborau opereti Grofica Marica, koje je premijerno izvedena na velikoj sceni HNK Varaždin.

Sve ovo bilo je veliko iskustvo i snažan vjetar u leđa ovim mladim djevojkama iznimnog talenta, pred kojima je sjajna glazbena budućnost.

Njihov put pažljivo trasiraju njihovi mentori iz Glazbene škole Varaždin - prof. Danijel Oto (mentor N. Šincek) i prof. Sanja Štefan (mentorica E. Osonjački). Velike čestitke Evi i Niki!

print