Novosti

KARATE KLUB IVANEC 511 natjecatelja na Memorijalnom turniru u čast poginulih ivanečkih branitelja

Ponedjeljak

U subotu, 7. listopada, Karate klub Ivanec bio je domaćin 15. memorijalnog turnira posvećenom poginulim braniteljima s područja grada Ivanca.

Nastupilo je 511 natjecatelja iz 55 klubova iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. S obzirom na jačinu turnira, ivanečki karataši osvojili su vrijedne rezultate. Potvrđuje to i podatak da je Karate klub Ivanec turnir završio na odličnom sedmom mjestu u ukupnom poretku, s osvojene četiri zlatne, pet srebrnih i osam brončanih medalja.

U katama zlatnu medalju osvojio je Vito Cerovčec, srebrne medalje izborili su Dario Halamek, V. Cerovčec i Mila Murić, a brončane medalje Leon Milašinčić, Petar Brgles, D. Halamek, Hana Kraš i Lana Habek.

U borbama zlatne su medalje osvojili Luka Petak i P. Brgles, srebra V. Cerovčec i Damjan Biškup, a bronce Antonela Apati u dvije kategorije i Marin Vuđan.

U ime pokrovitelja, Grada Ivanca, turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Velika hvala Karate klubu Ivanec što se svake godine na ovaj način prisjeća naših heroja Domovinskog rata. Svako okupljanje u njihovu čast uvijek izaziva posebno poštovanje, pijetet i zahvalu za njihovu žrtvu za nas i našu domovinu. I oni su se za života bavili raznim sportovima i aktivnostima i stoga su ovakva okupljanja i manifestacije način da im zahvalimo na svemu što su nam svojom žrtvom omogućili – istaknuo je Friščić.

Okupljenim natjecateljima, publici, sucima i ostalim gostima uvodno se obratio predsjednik Karate kluba Dubravko Ferek te posebno zahvalio Gradu Ivancu koji i novčano podupire održavanje turnira.

U ime braniteljskih udruga skupu se obratio predsjednik UDVDR-a Ivanec Ljudvek Cikač, napomenuvši da se turnir održava pod geslom „Da se ne zaboravi“, jer u Domovinskom ratu život je izgubilo šest branitelja s područja grada Ivanca, a sa šireg ivanečkog područja njih 29.

Otvaranju su nazočili i predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josip Šimunek i Boris Gotal.

 

print