Novosti

POSJET IVANCU Djelatnici Oružanih snaga RH u turističkom obilasku Ivanca

Srijeda

Pedesetak djelatnika Oružanih snaga Republike Hrvatske - Središnjice za upravljanje osobljem, jučer su posjetili Ivanec.

Svoj boravak u našemu gradu gosti su iskoristili za turistički obilazak grada te pješačenje i rekreaciju na dijelu Ivanečke planinarske obilaznice, a za njih je pripremljen i prikladan program u Muzeju planinarstva Ivanec.

Nakon dolaska u Ivanec, odali su počast poginulim ivanečkim braniteljima paljenjem svijeća kod spomenika na Trgu hrvatskih ivanovaca.

U Muzeju planinarstva dočekala ih je mag. hist. Ana Škriljevečki, koja ih je u kratkom predavanju upoznala s bogatom poviješću Ivanca, a potom im je prikazan film Ivanečke baštinske priče.

Kroz film su saznali mnoštvo zanimljivosti o specifičnostima našega grada – o prvoj samoposluzi, ivanečkoj mlinarskoj tradiciji, o planinarskoj baštini, glazbenoj povijesti i drugim zanimljivostima.

Za sve posjetitelje pripremljen je prigodan promo materijal Ivanca – Planinarskog grada, a dobili su i informativne turističke brošure i razglednice.

Ispred Muzeja imali su priliku kupiti domaće proizvode. Naime, na štandovima koje su za tu priliku osigurali Grad i Poslovna zona, ponuđeno im je bučino ulje OPG-a Vidaček te sortna vina Poljoprivredne zadruge Ivanec.

Gosti su svojim domaćinima uručili i zahvalnicu na lijepom prijmu.

Svoje prijatelje, suborce i kolege iz MORHA-a dočekali su i pojedini članovi Hrvatskog časničkog zbora Ivanec predvođeni predsjednikom Vladimirom Debeljakom, umirovljenim pukovnikom Hrvatske vojske.

print