Novosti

ODRŽAN RADNI SASTANAK S OPG-ovima Tema: Turističko povezivanje i brendiranje te izvori bespovratnih sredstava

Petak

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec u četvrtak je, 12. listopada, održan radni sastanak OPG-ova sa šireg područja grada Ivanca s predstavnicima Poslovne zone Ivanec d.o.o. i Turističke zajednice Grada Ivanca. 

Sastanak je održan s ciljem informiranja OPG-ova, posebice onih koji imaju vlastite proizvode, o tome kako ih pretvoriti u prepoznatljiv i dohodovniji turistički proizvod.

U tom cilju su okupljenima predstavljene mjere iz Programa dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu i Programa dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva Grada Ivanca.

Raspoložive potpore, olakšice i benefite za OPG-ove iz tih programa detaljno je predstavila direktorica Poslovne zone Lana Labaš. U svom izlaganju ona se posebno osvrnula i na važnost brendiranja za povećanje prepoznatljivosti i vrijednosti turističkih proizvoda, a OPG-ovi su ujedno pozvani da se aktivno uključe u brendiranje i promociju Ivanca kao Planinarskog grada.

U nastavku sastanka je Tamara Kljunić iz Projektnog ureda za EU fondove predstavila izvore bespovratnih sredstava za ulaganja i aktivnosti OPG-ova, uključujući i natječaje za EU i nacionalna sredstva. Predstavljene su im i mogućnosti razvoja, odnosno registracije dodatnih, nepoljoprivrednih djelatnosti na OPG-u, s posebnim naglaskom na turizam i ugostiteljstvo.

Direktorica TZGI Romana Pomper Pozder sudionike skupa je upoznala s primjerima OPG-ova koji su uspješno razvili dodatne, nepoljoprivredne djelatnosti i tako podigli svoje poslovanje na višu razinu.

Nakon prezentacijskog dijela, uslijedila je rasprava te razmjena mišljenja i iskustava među okupljenim sudionicima. OPG-ovi su izrazili interes za povezivanjem i suradnjom, što uključuje i nastavak zajedničkih aktivnosti s Gradom Ivancem, Poslovnom zonom i Turističkom zajednicom.

Sudionicima su podijeljene brošure koje sadrže detaljne informacije o registraciji i razvoju dodatnih djelatnosti. Mogu ih proučiti i svi ostali zainteresirani (dostupne su u prilogu ovoga teksta).

OPG-ovima je još jednom upućen poziv da se sa svojom ponudom uključe u manifestacije koje organiziraju Grad Ivanec i TZ, a među njima su i Ivanečki rudarski dani i Advent.

Ovaj sastanak ujedno predstavlja i nastavak dosadašnjih kontinuiranih aktivnosti Grada, Poslovne zone i TZ-a usmjerenih na razvoj turističkih potencijala na području našega grada.

Podsjećamo, kako bi se sve lokalne dionike u turističkom „lancu“ potaknulo na suradnju i razvitak novih sadržaja i ponuda, u rujnu je, na inicijativu Grada Ivanca, Poslovne zone i TZ,  održan koordinacijski sastanak i s privatnim iznajmljivačima u turizmu.

print