Novosti

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA IVANEC Niz aktivnosti u povodu Mjeseca hrvatske knjige, sutra predavanje prof. M. Bračko „Kako sam postala prevoditeljica“

Utorak

Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec u Mjesecu hrvatske knjige provodi niz zanimljivih aktivnosti. Tako će sutra (srijeda, 8. studeni) najpoznatija ivanečka prevoditeljica prof. Mirjana Bračko u knjižnici za zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola održati predavanje „Kako sam postala prevoditeljica?“. Predavanje počinje u 13.30 sati i bit će to prilika da svi nazočni iz prve ruke saznaju zanimljive detalje o prevođenju kao profesiji, ali i o načinu života i rada prevoditelja.

Nadalje, iz Gradske knjižnice obavještavaju da su na svojim službenim stranicama objavili popis radova koje je ocjenjivačko povjerenstvo odabralo za objavu u ovogodišnjem zborniku Drage domače rieči 2023.

Naime, na Kajkavski književni natječaja Draga domača rieč javilo se ukupno 106 autora sa 203 rada, od kojih je 45 odraslih autora, dok su ostale pjesme poslali učenici iz 14 škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mirjana Posavec, Iskra Petak i Vesna Matišić (urednica Zbornika), za objavu je odabralo 75 najboljih radova. Završna priredba Drage domače rieči bit će 1. prosinca u 18 sati u Kinu Ivanec.

Također, Gradska knjižnica Ivanec je za najčitačicu Varaždinske županije u kategoriji najmlađih čitača kandidirala Freju Simić Meznarić. Freji je tek 5,5 godina, a u Knjižnici su evidentirali da je od 1. siječnja ove godine mala čitačica posudila čak 142 slikovnice. Freja će tako dobiti priznanje te nagradu – knjigu i jednogodišnju besplatnu članarinu svojoj knjižnici, a danas sudjeluje na dodjeli nagrada najčitačima Varaždinske županije u povodu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica. Čestitamo!

print