Novosti

IVKOM d.d. IVANEC OD SUTRA U REŽIMU ZIMSKE SLUŽBE (15. 11. – 15. 04.) Nabavljena nova mehanizacija, stiže i novi kamion

Utorak

Od sutra, 15. studenog, Komunalna tvrtka Ivkom d.d. Ivanec, kojoj je Grad Ivanec povjerio (i) zimsko održavanje gradskih prometnica, ulazi u režim zimske službe, koji će potrajati sve do 15. travnja iduće godine. U skladu s time, Ivkom d.d. je obavio sve tehničke, materijalne i kadrovske pripreme za učinkovito funkcioniranje zimske službe u sezoni 2023./2024., a što je danas u krugu tvrtke predstavio voditelj zimske službe Davor Galić.

Za borbu sa snijegom i ledom ove je sezone na raspolaganju 20-ak vozila i radnih strojeva iz voznog parka Ivkoma d.d. te sedam kooperanata, s kojima su ugovori već zaključeni.

Na raspolaganju će tako biti veliki traktori s ralicama i posipačima, mali traktori, rovokopači, kombinirani bageri te mali bageri gusjeničari, pogodni za čišćenje nogostupa i parkovnih staza.

-Ove godine smo vozni park za zimsku službu dopunili novim traktorom sa svim priključcima, iznimno snažnim i pogodnim za čišćenje prometnica od snijega. Također, kroz mjesec dana dolazi nam i novi kamion, koji će se također koristiti u zimskoj službi – istaknuo je Galić.

Za početak rada zimske službe spremno je i 300 tona rizle i 50 tona soli za posipavanje prometnica i prometnih površina.

Cjelokupna mehanizacija i materijal namijenjeni su čišćenju prometnica i površina pod nadležnošću Grada Ivanca. Riječ je o oko 180 km nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području, a gradska će tvrtka čistiti i nogostupe te javna parkirališta.

U proračunu Grada Ivanca za zimsku službu osigurano je 53.000 eura (oko 400.000 kn), no u slučaju potrebe i većih zimski padalina svakako će se osigurati i dodatna financijska sredstva.

Čišćenje i posipavanje prometnica odvijat će se u skladu s Planom zimske službe, prema definiranim stupnjevima prioriteta.

print