Novosti

U POVODU 32. GODIŠNJICE POGIBIJE Počast poginulom vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću

Subota

U svjetlu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, jučer je odana počast poginulom vukovarskom redarstveniku Stjepanu Vusiću iz Jerovca, koji počiva na groblju u Kamenici. Stjepan je bio pripadnik Zasebne postrojbe PU varaždinske, a poginuo  je 16. studenog 1991. godine u Borovu Naselju, u pokušaju proboja iz neprijateljskog okruženja.

Uz članove Vusićeve najuže obitelji, suprugu Mariju i sina Kristijana, na njegovo zadnje počivalište cvijeće je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno gradonačelnikom Miloradom Batinićem.

Grob poginulog branitelja svijećama sjećanja obasjala je i rodbina ostalih poginulih redarstvenika koji počivaju na kameničkom groblju, predstavnici braniteljskih udruga, kolege iz Policijske postaje Ivanec, gradski vijećnici i dr.

-Danas se prisjećamo naših poginulih branitelja i svih nevino stradalih žrtava Domovinskog rata. Počivaju pod znakom križa, koji budi nadu u uskrsnuće i ponovni susret s njima – kazao je vlč. Neven Blažon, župnik župe Bednja, koji je predvodio molitvu na Vusićevu grobu.

Svi okupljeni potom su se uputili i na grobove ostalih poginulih vukovarskih branitelja iz ove župe, Tome Jambora i Josipa Kapustića, te im zapalili svijeće. U nazočnosti članova njihovih obitelji, čija tuga ne jenjava ni nakon više od tri desetljeća od njihove pogibije, molitvu je predvodio vlč. Blažon.

print