Novosti

KUD SALINOVEC Održana 8. međunarodna smotra dječjeg folklora

Ponedjeljak

KUD Salinovec jučer je bio domaćin 8. međunarodne smotre dječjeg folklora. U nazočnosti brojne publike, u školskoj sportskoj dvorani nastupili su dječji folklori KUD-a MAK iz Trnovca, KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice, Folklornog ansambla Markovac iz Zagreba, Kulturnog društva Rogoznica (Slovenija) te dječja skupina KUD-a Salinovec.

Dječje folklorne skupine, uz tradicionalne pjesme i plesove prožete igrom, razigranim su koreografijama pokazale svu ljepotu i specifičnosti folklorne baštine svoga zavičaja.

Smotru je pjesmom i plesom otvorila Dječja folklorna skupina KUD-a Salinovec. U ime domaćina, svim gostima, uzvanicima i publici obratio se Vjekoslav Ptiček, predsjednik KUD-a Salinovec. Uputivši posebne pozdrave malim čuvarima narodne baštine, svima je poželio dobru zabavu i uživanje u programu.

U ime Grada Ivanca, dobrodošlicu gostima poželio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-KUD Salinovec svakako je naš prvak u prenošenju kulturne baštine na najmlađe naraštaje. Hvala vam na tome. Vjerujem da će se djeca i dalje nastaviti baviti čuvanjem baštine kroz pjesmu, ples i narodne nošnje te time od zaborava očuvati djedovinu i tradiciju krajeva iz kojih dolaze – naglasio je Friščić.

Program je vodila tajnica KUD-a Salinovec Magdalena Lepoglavec.

print