Novosti

KULTURNO VIJEĆE GRADA IVANCA Tema prvog sastanka s udrugama i ustanovama – Advent u Ivancu 2023./2024.

Srijeda

Kulturno vijeće Grada Ivanca jučer je u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec održalo prvi sastanak s predstavnicima gradskih udruga i ustanova. Sastanku su nazočili i gradonačelnik Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić, resorna pročelnica Irena Kresonja, direktorica Turističke zajednice Ivanec Romana Pomper Pozder i dr.

S obzirom na to da je to bio prvi sastanak Kulturnog vijeća s predstavnicima udruga i ustanova koji svi zajedno kreiraju kulturni život Grada, predsjednica Tina Putar nazočne je upoznala s drugim članicama Vijeća (Božena Carević, Ivana Karpov, Marina Đurasek, Marina Grudenić). Novo Kulturno vijeće je, temeljem novih zakonskih propisa i objavljenog javnog poziva, imenovao gradonačelnik Batinić. On se na početku i kratko obratio skupu.

Naglašavajući da je Kulturno vijeće osnovano kao savjetodavno tijelo Grada i gradonačelnika, izrazio je uvjerenje da će njegove članice, temeljem svoga dosadašnjeg dugogodišnjeg rada i iskustva, dati nove ideje i doprinos u kreiranju novih pravaca kulturnog razvoja grada.

Pozvao ih je na osmišljavanje i artikulaciju programa, na praćenje rada i aktivnosti udruga, što će se, u konačnici, odraziti i na vrednovanje njihovih programa i projekata prilikom kandidiranja na Javni poziv za dodjelu sredstava, a o čemu će odlučivati upravo Kulturno vijeće.

Istaknuo je da će Kulturno vijeće u svom radu imati punu podršku Grada i njega osobno i to putem resornih pročelnica Irene Kresonja i Ljiljane Risek te više stručne suradnice Ane Jagetić.

 

Otvaranje klizališta – 8. prosinca

Glavna tema u nastavku sastanka bio je program Adventa u Ivancu 2023./2024. s kojim je okupljene detaljnije upoznala Lj. Risek, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Program, s nizom sadržaja u organizaciji Grada te onima s kojima se u nj uključuju udruge i ustanove s cijelog područja grada Ivanca, i ove će sezone biti iznimno bogat i zanimljiv, s nizom sadržaja za sve generacije.

Kako je istaknula, službeni program Adventa u Planinarskom gradu počinje u petak, 8. prosinca, otvaranjem klizališta u gradskom parku, s atraktivnim pratećim programom.

Tijekom prosinca bit će i nekoliko velikih koncerata na gradskoj špici, gdje će se održati i doček Nove godine. Prosinac će biti prepun različitih programa za djecu i odrasle, a neki od njih bit će pravi mali spektakli.

Kompletan program Adventa u Ivancu objavit ćemo na gradskim web i FB stranicama već krajem ovoga tjedna.

 

Stižu novi šareni „stanari“ ivanečkih ulica

Budući da Grad Ivanec svake godine program Adventa nadograđuje novim sadržajima, tako će biti i ove godine.

Vjerujemo tako da će pojedini novi šareni „stanovnici“ našega grada, koji će djecu i građane dočekivati na ivanečkim ulicama i trgovima, uvelike uljepšati i oživjeti adventsku atmosferu u našemu gradu.

Također, Grad je pokrenuo novi projekt adventskog brendiranja Ivanca – Planinarskog grada, pri čemu će Ivančane i njihove goste na svakom kutku dočekivati nove ivanečke turističke adventske maskote.

Budući da je riječ o novim projektima, koji su naišli i na odobravanje Kulturnog vijeća i svih nazočnih, a koji zahtijevaju nešto više pojašnjenja i prostora, o njima ćemo detaljnije izvijestiti u posebnim prilozima idućih dana.

print